Vantaan Maraton jälleen lauantaina 12.10.2024!

Tikkurilan urheilupuisto


 Renta-Maratonviesti  9.10 2021

Vantaan Maratonin suosittu maratonviesti on tänä vuonna Renta Maratonviesti.

Renta ja Vantaan Maraton allekirjoittivat yhteistyösopimuksen toukokuussa 2021 Vantaan Maraton-tapahtumasta. Monia urheilutapahtumia ja urheilijoita tukenut suomalainen konevuokraamoketju Renta on ollut mukana aiemminkin Vantaan Maraton-tapahtumassa. Vuonna 2019 Renta Runners -joukkueen avausosuuden juoksi Topi Raitanen. Tänä vuonna Rentan juoksijoita on mukana kaksi viestijoukkuetta ja useampi juoksija eri matkoilla.

<--break-->

-        Hienoa aloittaa yhteistyö tunnetun vantaalaisen kuntoilu- ja kilpailutapahtuman tukijana. Meille on tärkeää, että intohimoiset ihmiset järjestävät näitä paikallisia tapahtumia, jotka saavat ihmiset liikkumaan ja täten edistävät yleistä hyvinvointia. On hienoa päästä tuomaan myös omaa osaamistamme tapahtuman toteutukseen, ja tietysti olemme mukana juoksemassa, kertoo Rentan markkinointi- ja viestintäasiantuntija Nico Tiihonen.

 

-        Rentan tarjoama yhteistyö on merkittävää niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Renta maratonviesti näkyy ja kuuluu lokakuun toisena lauantaina Tikkurilassa. Rentalaisia on ilahduttavan paljon myös juoksemassa tapahtumassa. Toivotamme niin Rentan juoksijoille kuin muillekin kilpailijoille hyvähenkistä tapahtumaa, toteaa Vantaan Maratonin Juha Kylänpää.

 

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 9.10. 2021 Tikkurilassa. Renta-Maratonviestin ja Vantaan Maratonin lähtö on kello 11:00 Tikkurilan Urheilutalon edustalta.

 

 

Lisätietoa:        Juha Kylänpää                                                        Nico Tiihonen

                           Vantaan Maraton                                                 Renta Yhtiöt Oy

                           045 269 6300                                                         040 777 0922

                           info@vantaanmaraton.fi                                    nico.tiihonen@renta.fi

 

Renta on kone- ja laitevuokraamo, joka tarjoaa modernit ammattikäyttöön tarkoitetut rakennuskoneet, laitteet, telineet ja sääsuojat, logistiikan sekä asennus- ja purkutyöt yli 84 toimipisteen verkostostaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tanskassa. Koko konsernin liikevaihtomme vuonna 2020 oli yli 210 MEUR ja palveluksessasi on yli 850 renttaajaa. Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia, sellaisia me olemme!

 


 

Vantaan Maraton on Vantaan Kestävyyskierroksen päätöskilpailu

2024-01-07

Vantaan täyttäessä 50 vuotta  kilpaillaan Vantaan Kestävyyskierroksella, joka sisältää viisi lajia: hiihto, suunnistus, triathlon pyöräily ja puolimaraton. Tänä vuonna on myös kevyempi kokeilusarja, jossa Vantaan Maratonilla juostaan päätteeksi kymppi.

Tutustu ja ilmoittaudu Vantaan Kestävyyskierrokseen.

 

https://www.vantaa.fi/fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikunta-ja-ulkoilu/vantaan-kestavyyskierros

 

Edulliset "Early Bird"- hinnat voimassa vielä muutaman päivän, lokakuun loppuun

2023-10-28

Vantaan Maraton juostaan ensi vuonna 12.10.2024. Ilmoittautuminen on jo auki, edullinen ”Early Bird”- hinta on voimassa vuoden 2023 lokakuun loppuun

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Vantaan Maratonin 2023 palautetilaisuus positiivisessa hengessä Tikkurilassa

2023-10-28

Vantaan Maraton juostiin 14.lokakuuta jo 30:n kerran Tikkurilassa. Monivuotisen perinteen mukaisesti järjestäjät kokoontuivat palautetilaisuuteen kaksi viikkoa myöhemmin. Kuten Vantaan Maraton myös palautetilaisuus jatkui positiivisessa hengessä Paletti-koulutuskeskuksessa Tikkurilassa.

Tilaisuuden alussa kuulin kivan ja kuvaavan kommentin osanottajalta ja toimitsijaltamme:

-        Soitin päivällä kaverilleni Joensuuhun ja kerroin mihin olen illalla menossa. ”Siis tilaisuuteen, jossa kiitetään toimitsijoita ja kehitetään tapahtumaa. Todellista urheiluhenkeä ja tuosta pistäisi muidenkin ottaa oppia”, totesi Joensuun kaveri.

>>

>

>

>

Joensuun kaverihan on ihan oikeassa. Näin tulisi jokaisen tapahtuman jälkeen toimia! Vantaalla osataan jo nyt monen vuoden kokemuksella.

Tilaisuudessa Harri Mannermaa kävi läpi perjantain ja lauantain tapahtumat kahden viikon takaa vastuualueittain. Palaute oli pääosin positiivista, vain muutama kritiikin siemenkin mahtui mukaan.

Tavoitteenahan on ollut luoda Vantaan Maratonista tapahtuma, joka muistetaan ja sinne tullaan uudestaan.

Asiakkaamme, juoksijat, muistavat tsemppaavat liikenteenohjaajamme ja ystävälliset ja avuliaat toimitsijamme. Huollossa onnistuimme myös hyvin, juotavaa, geelejä ja syötävää oli hyvin tarjolla reitillä. Ja mikä tärkeintä maalissa oli tarjolla pullakahvit kaikille juoksijoille.

”Vantaan Maratonin pullakahvit” on jo käsite juoksupiireissä. Toimitsijoidenkaan ei ole tarvinnut olla ilman huoltoa reitillä yli kuuden tunnin urakassaan. Katsojille ja huoltajille oli kisamakkaraa, muuta purtavaa ja juotavaa tarjolla maalialueella. Kaikkiin palvelupisteisiin on tavoite päästä jonottamatta. Jonojahan ei Tikkurilassa 14.10 juurikaan nähty, ei edes vessoihin, joita oli varattu tänäkin vuonna riittävästi.

Perjantaina tosin urheilijat ja huoltajat tulivat jo paljon ennen kisakanslian avautumista paikalle, jolloin ei ollut vielä valmiutta palvella. Kisakanslia avattiin ”paineen alla” etuajassa, heti kun areenan lattia oli suojattu pahvilla ja teipillä.

Korona-viruksesta oppineena olivat myös käsidesi-pisteet tänäkin vuonna käytössä, vaikka niitä ei vaadittukaan. Niitä käytettiinkin kiitettävästi.

Palkintojenjaot tapahtuivat urheiluhallissa myös aikataulun mukaisesti, ja vain harva urheilija ei ollut paikalla juhlatilaisuudessa. Sisähallissa olivat myös yhteistyökumppaneidemme EXPO-pisteet, siellä he saivat paljon kontakteja ja kauppaakin aikaan. Moni mukana ollut lähti Vantaalta uusien tossujen tai muiden välineiden ja arvokkaiden kontaktien kanssa kotiin.

 

Tapahtumaan osallistui lähes ennätysmäärä kilpailijoita, jäimme vuoden 2012 maaliin juossen 1630 ennätyksestä vain niukasti. Tänä vuonna oli 1417 maaliin juossutta maratonilta, puolikkaalta ja kympiltä.

Jos mukaan lasketaan maratonviestin 27*4=108 tulosta, niin tuloshan on maaliin tulleiden juoksijoiden osalta vuonna 2023 on 1525. Hyvällä tiellä ollaan!

 

SM-kilpailut olivat osa tapahtumaamme 2023

Poimintoja uutisoinnista:

 

Chydenius ja Vattulainen Suomen mestareiksi Vantaalla

 

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ja Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksivat maratonin Suomen mestareiksi Vantaan sateisella maratonilla lauantaina ajoin 2.38.33 ja 2.22.04. Kumpikin voitti mestaruuden selkeästi ja ensimmäistä kertaa urallaan. (yleisuheilu.fi)

Chydeniuksen aika on myös Vantaan Maratonin reittiennätys.

 

Vantaan Maratonilla 2023 syntyi kaksi Suomen ennätystä ja Pohjoismaiden ennätys

 

Kenttäurheilijat-58:n Päivi Kauppinen juoksi maratonin aikaan 2.49.42 ja oli yleisen sarjan neljäs SM-maratonilla. Kauppisen aika on uusi 50-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Ikäluokan SE oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Katja Järvelän 2.55.18 viime vuodelta Entinen Pohjoismaiden ennätys oli norjalaisen Nina Warwik Ytterstadin 2.51.04 vuodelta 2012.

Limingan Niitto-Miesten Jukka Kauppila juoksi 2.57.37 ja voitti ikäluokkansa Suomen Mestaruuden. Aika on 65-vuotiaiden Suomen ennätys ja Kalevi Karesniemen SE 2.57.51 vuodelta 1988 parani 14 sekuntia. Samalla Kauppilasta tuli vanhin suomalainen, joka on alittanut kolme tuntia maratonilla. (saul.fi)

 

SUL:n SM-kilpailuiden ylituomarin raportissa oli vain positiivisia kommentteja kilpailuiden läpiviennistä. Noudatimme SM-sääntöjä tinkimättömästi. Yksi suullinen huomautus tuli yhden kilpailijan kirittämisestä polkupyörällä, joka hylättiin. Ylituomarina toimi Marko Hietaharju.

SAUL- SM-kilpailuissa noudatettiin sääntöjä tarkoin, huomioiden myös usein haasteelliset joukkuekilpailut. Joukkuekilpailuista hylättiin kaksi joukkuetta, jotka eivät olleet ilmoittautunet kyseessä olevan sarjan kilpailuun. Ylituomarina toimi Oki Vuonoranta.

 

Yhtään protestia ei kummassakaan SM-kilpailussa tehty. Vain yksi suullinen protesti tuli, joka selvitettiin kilpailijan kanssa heti maalintulon jälkeen. SAUL-SM-joukkueista tiedusteltiin jälkikäteen yhdestä joukkuetuloksesta, joka hylättiin yhteisymmärryksessä. Protestihan olisi pitänyt tehdä jo kilpailupaikalla protestiajan puitteissa.

 

SM-maraton juostaan Vantaalla seuraavan kerran vuonna 2025.

 

Kiitos kaikille vuoden 2023 tapahtumassa mukana olleille, ollaan mukana myös ensi vuonna.

 

Vantaan Maraton juostaan ensi vuonna 12.10.2024. Ilmoittautuminen on jo auki, edullinen ”Early Bird”- hinta on voimassa vuoden 2023 lokakuun loppuun

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

 

 

Juha Kylänpää

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  

 

 

Kiitos kaikille lauantaista - Ilmoittautuminen ensi vuodelle on avattu

2023-10-15
Vantaan Maraton- tapahtuma 2023 vietiin läpi vaihtelevassa säässä. Kilpailijat ja toimitsijat olivat hyvällä tuulella, ja tapahtuma sujui suuresta osanottajamäärästä huolimatta mallikkaasti. Toki me järjestäjät olemme aina kriittisiä ja haluamme palvella teitä entistä paremmin. Kaikki palaute on aina tervetullutta.
Ilmoittautuminen ensi vuodelle on avattu, lokakuun ajan on voimassa järisyttävän edulliset "Early Bird"- hinnat.

Ennakkoa lauantaille- Suomen mestaruuksia jaossa

2023-10-12
Ennakkoa lauantaille aukeaa tästä
https://kylis1963.home.blog/2023/10/12/vantaan-maraton-juostaan-14-lokakuuta-suomen-mestaruudet-jaossa/

Hieroja Heikkinen mukana Vantaan Maratonilla 2023

2023-08-31


Hieroja Heikkinen on Vantaan Maratonin tukija vuonna 2023. Yrityksen takaa löytyy Anu Heikkinen, joka pitää vastaanottoaan Horsmakuja 8:ssa Tikkurilassa.

Anu aikoo myös juosta Vantaan Maraton – tapahtumassa. Matkana Anulla on Vantaan Sanomat Puolimaraton.

Klassisen ja urheiluhieronnan lisäksi Heikkisen palvelutarjontaan kuuluu perinteinen jäsenkorjaus, jota Anu juuri opiskelee työn ohessa.  Erikoisuutena on purentalihashieronta.

Hierojana minulla on sanottu olevan ”hyvä näppituntuma” löytämään vaivasi todellinen syy. Minulta saat tarvittaessa hyvät neuvot ja ohjeet kotiin vietäväksi, älä siis epäröi kysyä jos jokin mietityttää sinua hyvinvoinnissasi!

Koulutettu hieroja on suojattu ammattinimike, joka on sallittu niille henkilöille, jotka ovat suorittaneet hieronnan ammattitutkinnon tai sitä aikaisemman tutkinnon (hierojan näyttötutkinto) Suomessa. Valvira pitää rekisteriä koulutetun hierojan koulutuksen saaneista terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisterissä

 

Tutustu palveluihin täällä

https://hierojaheikkinen.com/

 

Juha Kylänpää

 

Majoitustarjous 2023

2023-08-11

Majoitus

Tarjous majoituspalveluista 

Tapahtuma Vantaan Maraton/SM Maraton 2023 

Majoitus Finlandia Hotelli Tikkurila 

Tapahtumapaikan yhteydessä Finlandia Hotelli Tikkurila Läntinen Valkoisenlähteentie 52/01300 Vantaa 

Hinnat ovat voimassa pe-su 13.-15.10.2023 

1hh 69,00 EUR/huone/yö 

2hh 89,00 EUR/huone/yö 

3hh 114,00 EUR/huone/yö 

 4hh 136,00 EUR/huone/yö

 5hh 150,00 EUR/huone/yö 

Hinta sisältää aamiaisen noutopöydästä, pysäköinnin sekä alv:n 

Huoneet ovat käytettävissänne tulopäivänä klo 16.00 alkaen lähtöpäivään klo 12.00 saakka, jos ei muuta sovita 

Huonevaraus Huoneista ei ole tehty ennakkovarausta, hinnat ovat voimassa saatavuuden mukaan 

Varaustiedustelut koodilla VantaanMaraton Hotelli Tikkurila 

E-mail: hotelli@hotellitikkurila.fi 

puh 043 825 2928 

Verkkokauppa koodilla VantaanMaraton 

https://cloud.hotellinx.com/NetReservationsTikkurila

Vantaan Energia Maratonin pääyhteistyökumppani

2023-06-22
Vantaan Maraton on vuonna 2023 Vantaan Energia Maraton

Vantaan Energia ja Vantaan Maraton yhteistyöhön | Vantaan Energia

Vantaan Sanomat Puolimaraton

2023-05-24
Vantaan Sanomat on Vantaan Maratonin kumppani vuonna 2023
Puolimaraton on Vantaan Sanomat Puolimaraton
https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5925766

Vantaan Maratonilla juostaan maantiekymppi – puolimaratonille ja maratonille WA:n sertifikaatti

2023-03-14

Monet juoksijat ovat toivoneet neljännesmaratonin sijaan maantiekymppiä Vantaan Maratonille. Toive toteutuu tänä vuonna. 14.lokakuuta juostaan virallisesti mitattu maantiekymppi. Meillähän on jo kokemusta kympiltä vuodelta 2021, jolloin 17- ja 19-vuotiaiden Suomen mestaruudet ratkottiin Vantaan Maratonin yhteydessä. Lähtöpaikka on reitillä noin puolen kilometrin päässä. Myös aikatauluun tulee muutos, lähtö on näillä näkymin kello 11:15, kun FunRunille ennen lähdettiin 14:45. Maratonin ja maratonviestin lähtö on edelleen kello 11:00.

-        Uudistuksella kaikki pääsevät juoksemaan vapaasti reitillä, ja samalla saamme tapahtuman lopun ruuhkaa tasattua. Sopivia kirityksiäkin tulee, kun kympin nopeimmat saavuttavat maratonin juoksijoita kiinni ja muutama maratoonari saa muutamia kympin juoksijoita kiinni toisella kierroksella. Ohituksista saa aina sopivaa tsemppiä, visioi kilpailunjohtaja Harri Mannermaa.

Puolimaratonin ja Maratonin reitti on nyt hyväksytty myös kansainvälisesti. Vantaan Maraton löytyy nyt World Athleticsin (WA) kansainvälisesti hyväksyttyjen reittien listalta. Mittauksen suoritti kansainvälinen mittaaja Tero Töyrylä. Tulokset hyväksytään näin myös kansainvälisiin tilastoihin ja ovat mukana WA:n rankingissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA tunnettiin ennen nimellä IAAF.

Vantaan Maratonin yhteydessä juostaan tänä vuonna SM-maraton.

Tervetuloa juoksemaan virallisesti sertifioiduille nopeille reiteille!

 

Lisätietoa:

Juha Kylänpää

045 269 6300

info@vantaanmaraton.fi

 

 

  

 

 

Vantaan Maratonin Ystävänpäivätarjous

2023-02-14

Ystävää ilmoitettaessa käytä koodia YSTAVA niin saat 10 euroa alennusta helmikuun loppuun asti.


Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

Urheilugaala: Arla Suomen aktiivisin työpaikka

2023-01-13

Vantaan Maraton onnittelee yhteistyökumppaniaan valinnasta Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi.

 

Onnittelut Arla!

 

https://urheilugaala.fi/voittajat/suomen-aktiivisin-tyopaikka-2/

Vantaan Puolimaraton on myös vuonna 2023 Vantaan Kestävyyskierroksen osakilpailu

2022-12-30

Nyt voimme iloisena ilmoittaa, että ilmoittautuminen v.2023 Vantaan kestävyyskierrokselle on nyt avattu! 

 Vantaa.fi/kestavyyskierros 

Viime hetken joululahja

2022-12-22
Ilmoittaudu Vantaan Maratonille 14.10.2023.
Ei tarvitse paketoida. Lahja aukeaa lokauussa. Osta itsellesi tai kaverille.
http://vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Hyvää Joulua!

Kiitos kaikille vuoden 2022 maratonista- ensi vuonna juostaan 14.lokakuuta

2022-10-09
Haluan vielä erikseen kiittää teitä juoksijoita, jotka teette tästä Suuren tapahtuman ja kaikkia toimitsijoita, jotka mahdollistatte toiminnallanne suuren tapahtuman synnyn sekä yhteistyökumppaneitamme, jotka annatte meille mahdollisuuden tehdä ja toteuttaa unelmiamme.Vaikka eiliset sääennusteet lupasivat todella huonoa keliä, luontoäiti oli kuitenkin puolellamme ja saimme vietyä kisan lopulta kohtuullisessa säässä ja monet juoksivat jopa omia ennätyksiään. Meidän vauhdinpitäjämme olivat elementissään ja saivat innostettua monia mahtaviin suorituksiin. Suuri kiitos monien juoksijoiden tasaisesta vauhdista kuuluu mahtaville pupuillemme!Pullakahvien paluu juoksijoille on lähellä myös meidän järjestäjien sydäntä ne tuntuivat teille juoksijoille maittavan.Kerron vielä asian, jollaista ei olisi pitänyt tapahtua. Vantaan maratonilla tapahtui lauantaina pahoinpitely, jossa juoksijoita väistämään hetkellisesti pysäytetyn auton kuljettaja nousi ulos autostaan ja pahoinpiteli kilpailussa vapaaehtoisena toimineen liikenteenohjaajan.Toimitsijoiden ja urheilijoiden turvallisuus on tärkein asia Vantaan maratonilla. Järjestäjäorganisaatio tuomitsee pahoinpitelyn jyrkästi. Vapaaehtoiset toimitsijat ovat Suomalaisen urheilun selkäranka. Vantaan maratonilla arvostamme ja kunnioitamme suuresti kaikkia toimitsijoita. Kehotamme kaikkia muitakin tekemään samoin. Ilman vapaaehtoistoimijoita ei ole suomalaisia urheilutapahtumia.Pahoinpitely on nyt poliisiasia, joten emme kommentoi sitä tämän enempää. Mutta vuoden kuluttua juoksemme jälleen ja silloin on mukana myös SUL:n ja SAUL:n SM-Maraton. Tarkempi päivämäärä on 14.10.2022. Pistä päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu jo nyt mukaan early bird hinnoilla.
Juoksuterveisin
Harri Mannermaa
Kilpailun johtaja

2023 edullisin hinnoin

2022-10-08
Ilmoittadu nyt ensi vuoden tapahtumaan edullisin hinnoin
Yllätyt hinnasta 15.11 asti

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Kilpailukanslia aukeaa perjantaina kello 17:30

2022-10-07
Kilpailukanslia aukeaa perjantaina 7.lokakuuta kello 17:30 Tikkurilan Urheilutalolla. Voit noutaa numerosi ennakkoon ja tutustua kumppaneidemme tarjontaan aina kello 20:00 asti.
Kilpailupäivänä kisakanslia on auki 8:30 alkaen.
Sekä perjantaina että lauantaina on mahdollisuus myös jälki-ilmoittautumiseen. 

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 30.9

2022-09-29
Ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 30.9Kaikki ennakkoon ilmoittautuneet saavat numerolappuun oman nimensä.
http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Tarjous majoituspalveluista

2022-09-15
 Tapahtuma Vantaa Maraton 2022 Majoitus Hotelli Tikkurila Hotelli Tikkurila Läntinen Valkoisenlähteentie 52/01300 Vantaa Hinnat ovat voimassa pe-su 7.-9.10.2022 1hh 69,00 EUR/huone/yö 2hh 89,00 EUR/huone/yö 3hh 114,00 EUR/huone/yö  4hh 136,00 EUR/huone/yö  5hh 150,00 EUR/huone/yö Hinta sisältää aamiaisen noutopöydästä, pysäköinnin sekä alv:n Huoneet ovat käytettävissänne tulopäivänä klo 16.00 alkaen lähtöpäivään klo 12.00 saakka, jos ei muuta sovita Huonevaraus Huoneista ei ole tehty ennakkovarausta, hinnat ovat voimassa saatavuuden mukaan
 Varaustiedustelut koodilla Vantaa Maraton Hotelli Tikkurila E-mail: hotelli@hotellitikkurila.fi puh 043 825 2928 Nettikauppa: www.hotellitikkurila.fi

Topi Raitanen juoksee Vantaan Maratonilla

2022-09-14
Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen Juoksee Vantaan Maratonin Renta-maratonviestissä. Raitanen juoksee Rentan joukkueessa. Renta on Raitasen tukija. Renta on myös Vantaan Maratonin kumppani. Juostaanhan Vantaalla Renta-maratonviesti.
Tervetuloa Topi Vantaan Maratonille!

T2H Vantaan Maratonin kumppaniksi

2022-08-24
T2H on Vantaan Maratonin uusi kumppani. Puolimaraton on 8.lokakuuta T2H puolimaraton. Ihania koteja Vantaalle- T2H

Jarkko Järvenpää mukaan Intragen 10K:lle

2022-08-23

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ilmoittautui Vantaan Maratonin lyhimmälle matkalle Intragen 10K:lle. 36-vuotiaalla Järvenpäällä on matkan reittiennätys vuodelta 2015, jolloin hän juoksi 32.12.

-        Treeni-into on taas päällä ja Vantaalla on aina mukava juosta. Reittiennätys kiinnostaa lokakuussa, Järvenpää kertoi lokakuun tavoitteestaan Harri Mannermaalle.

Järvenpää voitti kesällä Tampereen MM-kilpailuissa kolme 35-vuotaiden henkilökohtaista maailmanmestaruutta. MM-titteli tuli kympin maantiejuoksussa, puolimaratonilla ja maastojuoksussa. Lisäksi 5000 metriltä tuli MM-pronssia. Puolimaratonin ja maastojuoksun joukkuekilpailuissa tuli myös MM-kultaa.

 

Juha Kylänpää

Vantaan Energia Maraton 8.10 2022

2022-04-14

Vantaan Maratonin päämatka, 42195 metriä, on tänä vuonna Vantaan Energia Maraton.

Vantaan Energia ja Vantaan Maraton allekirjoittivat yhteistyösopimuksen huhtikuussa. Monia vantaalaisia urheilutapahtumia ja urheilijoita tukenut Vantaan Energia on ollut aiemminkin Vantaan Maratonin yhteistyökumppani. Vuonna 2021 juostiin Vantaan Energia Puolimaraton 9.lokakuuta.

Maratonilla energiaa tarvitaankin.

-         Hienoa jatkaa yhteistyötä tunnetun vantaalaisen kuntoilu- ja kilpailutapahtuman kanssa. Meillä on paljon yhteistä: niin liikkuminen kuin Vantaan Energia tuovat energiaa elämään, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Kekäläinen Vantaan Energiasta toteaa

 

-        Vantaan Energia on Vantaan Maratonille turvallinen kumppani. Molemmat osapuolet saavat yhteistyöstä energiaa toimintaansa. Vantaalainen energia näkyy ja tuntuu tapahtumassamme niin kilpailijoissa kuin meissä järjestäjissäkin. Reittikin kulkee Vantaan Energian pääkonttorin ohi neljä kertaa, uusi yritysilmeenne jää varmasti mieleen, Vantaan Maratonin kilpailujohtaja Harri Mannermaa kiittelee.

 

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 8.10. 2022 Tikkurilassa. Vantaan Energia Maratonin lähtö on kello 11:00 Tikkurilan Urheilutalon edustalta.

 

 

Lisätietoa:        Juha Kylänpää                                                        Teija Korpela

                           Vantaan Maraton                                                 Vantaan Energia

                           045 2696300

                           info@vantaanmaraton.fi                                    teija.korpela@vantaanenergia.fi

 

 

 

 

HALUATKO NÄKYÄ VANTAAN MARATONILLA?

2022-04-01

Vuoden 2022 mainospaikat ja kumppanuudet ovat nyt myynnissä! Myytävänä banderolli-paikkoja kisakeskuksessa sekä mainostilaa  www-sivuilla. Hinnat ovat mediakortissa.

Ota yhteyttä: info(*)vantaanmaraton.fi

045 269 6300 / Juha Kylänpää

Vantaan Maraton ja Squeezy yhteistyöhön

2022-03-31
Vantaan Maraton ja urheiluravinne Squeezy ovat sopåneet yhteistyön jatkamisesta.Tutustu tuotteisiin netissä kotivuorisport.fi , samassa osoitteessa on myös verkkokauppa jos/kun haluat tutustua tuotteisiin ennakkoon.

Vantaan Maratonin neljännesmaraton on vuonna 2022 ”Intragen10K”

2022-03-01

Intragen Oy on Vantaan Maratonin uusi kumppani 8.10.2022. Tapahtuman neljännesmaraton on tänä vuonna nimeltään ”Intragen 10K”. Yhtiö haluaa muistuttaa liikunnan tärkeydestä ja haastaakin oman henkilöstönsä lisäksi myös kaikki Suomalaiset vauhdista riippumatta mukaan ”Intragen 10K”- juoksutapahtumaan. Intragenin Laura Mannisella on kyseisen matkan reittiennätys. Yhtiö on aiemminkin ollut kumppanina pääkaupunkiseudun suurissa juoksutapahtumissa.   

-        Juoksu on hyvää liikuntaa IT-ammattilaisille, jotka viettävät paljon aikaansa näyttöpäätteen ääressä. Otamme tällä kertaa sloganiamme enemmän askelia, toivottavasti mahdollisimman moni juoksija ja kuntoilija on meidän kanssamme Vantaan Maratonin ”Intragen 10K:lla”, Intragenin Samu Harrinvirta visioi.

 

-        Odotamme innolla yhteistyötä Intragenin kanssa. Jaamme myös Vantaan Maratonin organisaatiossa huolen liikkumattomuudesta. Liian moni liukuu näyttöpäätteen ääreen. Vantaan Maratonilla voimme taata myös turvallisuuden. Kilpailun järjestelyt ovat aina olleet äärimmäisen sujuvia, hyvähenkisiä ja turvallisia. Tästä pidetään kiinni myös vuonna 2022, kilpailun johtaja Harri Mannermaa toteaa.

Intragen Oy on identiteetin- ja pääsynhallinnanratkaisuihin erikoistunut palvelutalo, jolla on toimipisteet Suomessa (Espoo ja Pori), Iso-Britaniassa, Hollannissa, Saksassa ja Ruotsissa. Olemme johtava IAM-kumppani mm. Seuraavilla toimialoilla: finanssi ja vakuutus, terveydenhuolto, korkeakoulut- ja yliopistot, valmistava teollisuus, kauppanala ja kansainväliset organisaatiot. Etsimme parhaillamme joukkoomme myös uusia tulevaisuuden IAM-ammattilaisia, jotka koulutamme sisäisen teknisen akatemiamme kautta. Tutustu lisää: https://www.intragen.com

 

Juha Kylänpää                                                Samu Harrinvirta

Vantaan Maraton                                          Intragen Oy

info@vantaanmaraton.fi                             samu.harrinvirta@intragen.com

 

                                              

 

Jänikset tekevät arvokasta työtä Vantaan Maratonilla, mitä he tekevät muuna aikana?

2022-01-05

Vantaan Maratonilla on vuosittain 20-30 jänisjuoksijaa, jotka auttavat muita hyviin tuloksiin, jopa ennätyksiin. Jäniksen tärkeä ominaisuus on, että osaa juosta oikeaa vauhtia mahdollisimman tasaisesti. Tärkeä ominaisuus on myös mukana juoksevien tsemppaaminen vaikeillakin hetkillä. Juoksemisen taidon lisäksi tarvitaan siis paljon muitakin ominaisuuksia. Keitä nämä jänikset ovat? Tässä Tuomas Nupposen  tarina viimevuodesta:

Tee Uudenvuodenlupaus tai käytä liikuntasetelisi tai saldosi nyt! Vantaan Maraton

2021-12-30

Pukinkonttiin osallistuminen Vantaan Maratonille

2021-12-10

Joululahjaideoita on monenlaisia. Tänä vuonna voit ostaa tavoitteellisen lahjan ensi vuodeksi.

-        Osallistuminen Vantaan Maratonille, matkavalintoja on. Neljännesmaraton, puolimaraton tai kokomaraton. Jos haluat yllättää joukkueen on maratonviestikin mahdollisuus.

-        Lahjan voi ostaa myös itselleen

Täältä ilmoittautumaan:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Early Bird-hinnat voimassa vielä kaksi viikkoa

2021-11-05

 Early Bird-hinnat voimassa vielä kaksi viikkoa

Etu päättyy 16.11 2021

 

Nyt kannattaa ilmoittautua vuoden 2022 Vantaan Maratonille. 

Hyvähenkinen maratontapahtuma on lauantaina 8.lokakuuta 2022. 

Jatkamme samalla lajiohjelmalla. 

Myös ikäsarjat kaikilla matkoilla ovat samat kuin tänä vuonna.

Ilmoittaudu nyt:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

 

 

 

Vantaan Maratonin positiivinen jälkitilaisuus Tikkurilassa

2021-10-29

Vantaan Maratonin vapaaehtoiset ja toimitsijat kokoontuivat jo perinteiseen jälkitilaisuuteen Tikkurilaan. Tilaisuuden tavoitteena on jo useita vuosia ollut, ”miten voimme olla vielä parempia juoksutapahtuman järjestäjiä?”

Tilaisuuden veti kilpailunjohtaja Harri Mannermaa. Palaute tapahtuman jälkeen on ollut hyvin positiivista, joten paikalla olleet saivat enimmäkseen vain kiitosta. Hyvät kisajärjestäjät ovat kuitenkin kriittisiä itselleen, ja muutamia kehityskohteitakin löydettiin. Edelleen jylläävä korona-virus esti tänäkin vuonna kilpailijoiden kahvittamisen pullan kera. Ensi vuonna kahvitetaan toimitsijoiden lisäksi myös kilpailijat, eikö se olisi jo kolmas vuosi ilman kahvia? EI, kolmas kerta toden sanoo ja kahvi höyryää 8.10 2022 Tikkurilan Urheilupuistossa Vantaan Maratonin maalissa. Kahvi kermaisen vadelmakakun kanssa oli herkullista jälkitilaisuudessakin.  

Reitillä pyritään vielä tarkempaan kilpailijoiden seurantaan. On hyvä tietää varmuudella missä viimeinen kilpailija on reitillä, jotta toimitsijat pääsevät ajoissa kotiin. On hyvä muistaa, että toimitsijat ja liikenteenohjaajat ovat reitillä koko tapahtuman ajan, siis pidempään kuin juoksijat. Toimitsijamme myös kannustavat kilpailijoita, sekin vaatii kuntoa. Harva kuitenkaan piti omaa panostaan muistomitalin arvoisena, vaan pitivät sitä vain maalin juosseiden etuoikeutena. Kyllä toimitsijakin on mitalin ansainnut. Täytynee kehittää mitalista himoittavan näköinen vuodeksi 2022. Se voisi lisätä osanottajamäärääkin.

Osanottajamäärät ovat kahtena viime vuonna jääneet alle tuhannen osanottajan. Syy on kaikilla tiedossa, korona ja syksyyn siirretyt muutkin juoksutapahtumat. Ilmoittautuminen vuodelle 2022 on jo nyt auki, ja mahdollisimman moni haluaa juosta ”Vantaan Maratonilla aina lokakuussa”. Tapahtumamme on ollut aina lokakuussa vuodesta 1994 kun siirryimme Tikkurilaan.

Ensi vuonna juoksemme taas yli tuhannen juoksijan voimin Vantaan Maratonilla lauantaina 8.lokakuuta 2022.

Kiitos kaikille vuodesta 2021!

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

 

Juha Kylänpää

 

 

Edulliset "Early Bird" hinnat voimassa 16.11 2021 asti

2021-10-27
Nyt kannattaa ilmoittautua vuoden 2022 Vantaan Maratonille.Tapahtuma on lauantaina 8.lokakuuta 2022.Jatkamme samalla lajiohjelmalla.Myöskin ikäsarjat kilpailussa ovat samat kuin tänä vuonna.
Ilmoittaudu nyt:
http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Laura Manninen Vantaan Maratonin puolimaratonille 8.10 2022

2021-10-26

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen juoksi Helsinki Spring Marathonilla 24.10 2021 puolimaratonin. Mannisen aika 1.15.47 on kauden paras aika ja Suomen vuositilaston nelostulos. Kilpailu oli myös 45-vuotiaiden Suomen Mestaruuskilpailu, josta Suomen mestaruus tuli tuplasti, sillä KU-58 voitti myös joukkuekilpailun.

 

Laura ilmoittautui saman tien ensi lokakuiselle Vantaan Maratonin puolikkaalle.

 ”Lokakuussa on hyvä juoksusää”

 

Hirvensalmelaisella Mannisella on reittiennätys maratonilla ja neljännesmaratonilla Vantaan Maratonilla. Puolimaratonin reittiennätys on Annemari Kiekaran 1.14.01 vuodelta 2020.

Sopivaa tavoitetta Lauralle, olisipa hienoa omistaa kaikki ennätykset.

 

Tervetuloa Vantaalle Laura!

 

Ilmoittautuminen Vantaan Maratonille 8.10 2022 avattu

2021-10-15

Ilmoittautuminen ensi vuoden tapahtumaan on avattu.

Marraskuun puoliväliin on voimassa ”Early Bird”  hinnat.

Maraton                                        50€

Puolimaraton                               45€

FunRun                                          25€

Maratonviesti                              105€

Ilmoittaudu heti:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

 

Vantaan Maraton - 994 ilmoittautunutta,701 sai tuloksen- Alisa Vainio teki ennätyksensä ja Seija Nurmi Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen

2021-10-10

Vuoden 2021 maratonille ilmoittautui 882 juoksijaa ja 28 maratonviestijoukkuetta. Ilmoittautuneiden henkilöluku oli 994. Tuloksen saavutti 701 kilpailijaa tai joukkuetta. Kisapaikalla oli kilpailijoita kaikkiaan 852 henkilöä. 142 kilpailijaa ei lähtenyt matkaan tai oli siirtänyt osanottonsa ensi vuoteen.

 

Vantaan Energia- Puolimaratonilla paljon ennätyksiä

Suurimman mediahuomion sai Lappeenrannan Urheilumiesten Alisa Vainio, joka palasi kilparadoille kahden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Vainio kilpaili Dohan vuoden 2019 MM-kilpailuiden maratonilla. Vainio voitti Vantaan Energia-puolimaratonin omalla ennätyksellään 1.16.33. Myös muut mitalistit tekivät uudet ennätyksensä. Turun Urheiluliiton Aino Niemi kellotti 1.17.32 ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen 1.17.56.

-        Reitti oli mukavan nopea ja juoksu helppoa, totesi Vainio maalissa.

Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi paransi omissa nimissään ollutta 65-vuotiaiden puolimaratonin Suomen ja Pohjoismaiden ennätystä. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin1.36.20. Aiempi ennätys oli Nurmen Heinolassa 24.heinäkuuta juoksema 1.37.47. Tulos on myös ikäluokan reittiennätys. Reittiennätykseen juoksi myös Jotsenon Kullervon Kari Kinnunen ajallaan 1.20.17 ja vei ennätyksen Kauko Kuninkaalta.

 

Arla-Maratonilla 24 kolmen tunnin alitusta

Miesten Vantaan Energia-puolimaratonin voitti Esbo IF:n Oscar Holmström ennätyksellään 1.09.07.

Naisten Arla-Maratonin nopein oli Pudasjärven Urheilijoiden Henna Vanhanen ajalla 2.58.45. Samalla täyttyi yksi suuri unelma.

-        Kyllä kannatti tulla Oulusta asti Vantaan nopealle reitille. Suuri unelma kolmen tunnin alituksesta on nyt totta. Kiitos mahtavasta kannustuksesta reitin varrella

Miesten Arla-Maratonin nopein oli helsinkiläinen Kristian Lindroos. Urheiluseuraan kuulumaton 33-vuotias Lindroos on juossut kolme vuotta ja kehittynyt huimasti. 2.28.42 on kova kansallisen tason aika. Monena vuonna sillä olisi saanut SM-maratonilla mitalin.

-        Tänä vuonna on ollut kovempaa treeniä

Maraton oli hyvätasoinen tänäkin vuonna, sillä 24 kilpailijaa alitti kolme tuntia. Edellisenä viikonloppuna juostussa suurtapahtumassa, Helsinki City Running Day:ssä (HCRD) heitä oli 25.

Renta-Maratonviestissä Euroopan Mestari Ilona Mononen

Renta-Maratonviestin nopein joukkue oli Rentan nuoret mailerit ajalla 2.32.22. Joukkueessa juoksivat Walte Hautala, Matias Mononen, Wäinö Hautala ja Ilona Mononen. Kaikki edustavat Lahden Ahkeraa, joka on Suomen parhaita kestävyysjuoksuseuroja. Monosen ei ankkuriosuudella tarvinnut laittaa kaikkea peliin.

-        Ensi kaudella tavoitteena on MM-mitali, kisat käydään Kolumbiassa, totesi nuorten Euroopan mestari Mononen maalissa.

Rentalla oli toinenkin joukkue, Renta Runners, joka oli viides. Joukkue koostui kokeneemmista juoksijoista.

Eniten joukkueita, peräti 12, oli vantaalaisella Downtown 65:llä. Joukkueiden kannustaminen oli silmiinpistävän innostavaa rajatorppalaisilla. 65 on Vantaalla Rajatorpan postinumero.

Naisten Renta-Maratonviestissä Helsingin Juoksijat otti kaksoisvoiton. Sekajoukkueviestin voitti Alma Talent Juoksentelijat.

 

Järvenpää nopein Kotivuori-varttimaratonilla

Kotivuori-FunRunin voitti Vantaan Maratonin vakiojuoksija Jarkko Järvenpää. Tampereen Pyrinnön miehen aika tällä kertaa 34.02.

-        Nimensä mukainen juoksu, totesi Järvenpää maalissa

Naisten nopein oli Triathlon Vantaan Kirsi Roine ajalla 42.58.

Vantaan Maraton juostaan ensi vuonna lauantaina 8. lokakuuta.

Ilmoittautuminen on avattu edullisin ”Early Bird”-hinnoin.

 http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kisakanslia aukeaa kello 8:30 - HOKAlla edullisia testikenkiä jäljellä

2021-10-09
Odotettu lokakuun yhdeksäs ja Vantaan Maraton.Kisakanslia aukeaa tänään kello 8:30. HOKA on mukana Vantaan Maratonin kumppanina. Kisakansliassa on myynnissä testikenkiä vain50€/pari. Uusien kenkien ostajat saavat alennuskupongin Intersport Tammistoon. Testikenkiä on vain 90 paria.

HOKA - laadukkaita kenkiä kisakansliassa

2021-10-08
HOKA on mukana Vantaan Maratonin kumppanina. Kisakansliassa on myynnissä testikenkiä vain50€/pari. Uusien kenkien ostajat saavat alennuskupongin Intersport Tammistoon. Testikenkiä on vain 90 paria. Hae pian omasi.HOKA palvelee kisakansliassa.HOKA palkitsee myös sarjojen voittajat.

Häyrinen ja Katajalaakso ennätysjahdissa Vantaan Maratonin puolikkaalla

2021-10-08

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrisen tavoite on oman ennätyksen parantaminen. Ennätyksensä 1.19.43 Häyrinen juoksi SM-maantiejuoksussa keväällä Pyhtäällä. Viime vuonna Vantaan Maratonin puolikas kulki 1.20.10.

Emma Katajalaakson tavoite on juosta alle 1.20 puolimaratonilla. Katajalaakson ennätys on Vantaalta 1.23.21 vuodelta 2019. SM-maantiejuoksu juostiin silloin eri reitillä, joka on aavistuksen hitaampi kuin Vantaan Maratonin nopea reitti.

-        Valmentajani arvioi minun juoksevan 1.18-1.19 väliin

Emma Katajalaakso saavutti Tampereen Kalevan Kisoissa pronssia 3000 metrin esteissä ja 1500 metrillä. Lahden Ahkeran joukkueessa SM-kultaa tuli 4000 metrin viestissä ja 4X1500 metrin sekaviestissä Oulussa.  

 

Juha Kylänpää

Iina ja Mika Puskala maratonille kokeneina- Iina juoksi maratonin joka päivä vuoden ajan

2021-10-07

Vantaan Maratonilla nähdään tällä kertaa ennätysnainen. Karvialainen Iina Puskala juoksi marraskuun alusta 2017- marraskuun ensimmäiseen päivään 2018 maratonin joka päivä. Siis maraton 366 päivänä peräkkäin! Tähän saavutukseen on maailmanlaajuisestikin pystynyt vain alle kymmenen henkilöä. Tuon urakan jälkeen tahti on ollut vähäisempää, mutta maraton on vahvasti elämässä. Hän keräilee edelleen miehensä Mikan kanssa maratoneja. Kaikki pariskunnan juoksemat maratonit eivät ole virallisia, mutta omatoimimaratonit eivät ole ainakaan olleet alamittaisia.

Mika Puskalan tavoite on juosta maraton Vantaan nopealla reitillä aikaan 3.30. Iina tyytyy rauhallisempaan vauhtiin, 4.30 tai jotain. Seuraavana päivänä pariskuntaa odottaa 50 kilometrin Aleksis Kivi- juoksu Pietarsaaressa.

Hyvää harjoitusta on tehty tänäkin kesänä. Omalla kylällä on juostu mäkimaratonia kesällä kyläläisten kanssa aika useasti. Tuon epävirallisen maratonin matka on 43 kilometriä.

Muutama vuosi sitten Vantaan Maratonilla juoksi viikon seitsemännen maratoninsa Marianna Zaikova. Zaikova juoksi tuon harjoituksen jälkeen maratonin seitsemässä päivässä seitsemällä eri mantereella!

Puskalatkin ovat kokeilleet kansainvälisiä maratoneja. Yhtenä saman päivänä he juoksivat maratonin kolmessa eri maassa, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tänä syksynä he kävivät Kreikan 245 kilometrin Spartathlonissa.

Lisää Puskaloiden ajatuksia kuulet Vantaan Maratonilla ja tapahtuman aikana kanavalla 92,2 MhZ.

 

Juha Kylänpää

Vuoden 2021 tulospalvelu julkaistu

2021-10-07

Täältä voit tarkistaa oman kilpailunumerosi.

Samoin voit tarkistaa viestijoukkueiden juoksujärjestyksen.

Samasta linkeistä voi kilpailuiden aikana seurata väliaikoja ja osuusaikoja.

Teknisistä syistä yksilömatkat ja viesti ovat omina tiiedostoinaan.

Näitä tietoja ovat jo muutamat ehtineet kysyäkin.

Ennakkoilmoittautuneiden numeroiden jako on perjantaina 8.10 kello 17:30-20:00 ja lauantaina 9.10 alkaen kello 8:30.

Tulospalveluihin tästä

http://vantaanmaraton.fi/FI/tuloksetjatunnelmat

Katri Niemistö tähtää 2.50 alitukseen Vantaan Maratonilla

2021-10-06

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Katri Niemistö juoksi viime vuonna Vantaan SM-maratonilla SM-pronssia. Vantaan nopeaksi kehuttu reitti innosti Niemistön tänäkin vuonna Tikkurilaan.

-Tavoitteeni on alittaa 2.50, Niemistö kertoi keskiviikkona.

Niemistö sai samalla tietoonsa kilpailunumeronsa 176, jotta juomapullot tulee oikein merkattua.

Niemistön ennätys on viime vuonna Vantaalla juostu 2.55.53. Tänä vuonna Tampereen Kalevan Kisoissa Niemistö oli kympillä kahdeksas ennätyksellään 35.29,91.

Tsemppiä Katri lauantain maratonille Vantaalla!

 

Juha Kylänpää

 

Käsiohjelma julkaistu

2021-10-06
Vantaan Maratonin lauantain 9.lokakuuta 2021 käsiohjelma on julkaistu. Käsiohjelmassa on tärkeitä tietoja tapahtumasta.Kisapaikalla on pieni painos myös paperisena versiona. Voit myös tulostaa käsiohjelman itse tarvittaessa. 
Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista on perjantaina 8.10 17:30-20:00 ja lauantaina   9.10 alkaen 8:30. 
Ensimmäisenä reitille starttaavat Arla- maratoonarit ja Renta- maratonviestiläiset lauantaina tasan kello 11:00.
Lataa käsiohjelma tästä


Vantaan Maratonilla kolme näkovammaista juoksijaa

2021-10-05

Myös näkövammaiset ovat löytäneet Vantaan Maratonin, vaikka reitillä on jonkin verran kaduissa reunuksia, jotka vaikeuttavat kulkua ja antavat oppaalle lisätöitä.

 

Järvenpääläinen Jari Mikola on mukana Vantaalla kolmatta kertaa. Vuonna 2019 Mikola juoksi maratonin ja 2021 puolikkaan. Tänä vuonna Mikola on myös Vantaan Maratonin tukijana, ammatiltaan hän on koulutettu hieroja. Artikkelin kirjoittaja on Mikolalla asiakkaana, ja voi suositella Jarin palveluksia. Muutama onnekas osallistuja saakin kisan jälkeen lahjakortin Mikolan käsittelyyn. Mikola on luokan 11. kilpailija ja hänellä on koko ajan opas käytössä. Kansan kielellä Mikola ei näe mitään.

-        Opas löytyi tällä kertaa helposti, kun olin ajoissa liikkeellä. Katja Jokela on maratonkeräilijä ja minulle ennestään tuttu.

 

Päivi Huldin juoksee vuoden ensimmäisen maratoninsa Vantaalla. Maratoneja on takana 13. Urheilu on ollut Huldinilla verissä koko ajan. Huldin on saanut uimarina paralympia-mitalin uinnissa vuonna 1988. Uinnissa on myös useita EM- ja MM-mitaleja. Uinnin ohella Huldin on juossut myös ratajuoksuja arvokilpailuissa. Viimeksi arvokilpailuissa hänen luokkansa oli 12, joka tarkoittaa vahvasti heikkonäköisten luokkaa.

-        Harjoitukset juoksen opaskoiran kanssa, minulla on nuori ja terhakka Labradorin noutaja. Vantaalla oppainani juoksevat Johanna Toivonen ja Anne Kiiski.  

 

Jokelalaisen Janne Materon ennätys maratonilla on 3.09.55. Matero edustaa paraurheiluun erikoistunutta Turun Seudun Kenttäurheilijoita, vaikka asuukin Pohjois-Tuusulassa. Matero on myös vahvasti heikkonäköinen ja hänen oppaanaan juoksee Miikka-Pekka Rautiainen.  

-        Tavoite on oman ennätyksen parantaminen. Haaveena on myös kolmen tunnin alitus, mutta se ei taida onnistua vielä Vantaalla, Matero pohtii

 

Kaikki kolme juoksevat Vantaalla maratonin.

 

Tsemppiä Janne, Jari ja Päivi oppaineen Vantaalle 9. lokakuuta.

Jari näki siellä joulupukin vuoden 2019 maratonilla.

 

Teksti: Juha Kylänpää


 

 

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt – Jälki-ilmoittautuminen 8.10 ja 9.10

2021-10-04

 

Ilmoittautuneita on 9.10 2021 Vantaan Maratonille

Maraton           301  juoksijaa

Puolimaraton 315   juoksijaa

FunRun             101  juoksijaa

Maratonviesti 27    joukkuetta = 108 juoksijaa

Ennakkoilmoittautuneita kaikkiaan 825 juoksijaa

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista Tikkurilan Urheilutalolla

perjantaina 8.10 kello 17:30-20:00 ja

Lauantaina 9.10 kello 8:30 alkaen

 

Tervetuloa juoksemaan Vantaalle 9.10 2021

Ennakkoilmoittautuminen päättyy tänään

2021-10-03

Tänään sunnuntaina 3.10 on viimeinen mahdollisuus ilmoittautua ennakkoon 9.lokakuuta juostavalle Vantaan Maratonille.

Ilmoittaudu 23:59 mennessä

 

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Vältä jonoja – ilmoittaudu ennakkoon sunnuntaihin 3.10 asti

2021-10-02

Vantaan Maratonin ennakkoilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 3.10 asti.

Kun ilmoittaudut ennakkoon nimellä varustettu numerosi odottaa sinua kisapaikalla.

Jälki-ilmoittautujat jonottavat…

Ilmoittaudu ennakkoon tästä:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Jarkko Järvenpää tavoittelee reittiennätystä Vantaalla

2021-10-01

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää on tuttu näky Vantaan teillä numerolappu rinnassa. Vantaan Maratonilla Järvenpää on juossut useamman kerran puolimaratonin ja FunRunin. Myös muissa Vantaan juoksutapahtumissa Järvenpää on kisaillut maantiekympillä.

-             -   Tykkään juosta Vantaalla, täällä on hyvät järjestelyt, tutut ja ystävälliset toimitsijat, Järvenpää toteaa.

Viime vuonna Järvenpää voitti puolimaratonin Suomen mestaruuden Vantaan Maratonin yhteydessä reittiennätysajalla 1.06.10. Järvenpää vei ennätyksen Harri Hänniseltä. Tuo 1.06.10 olisi mukava alittaa ja lisäkiihoke on myös 35-vuotiaiden Suomen ennätys 1.06.05, jonka Yrjö Pesonen juoksi vuonna 1999 Tukholmassa. Järvenpää täytti elokuussa 35 vuotta ja on ennätyskelpoinen Vantaalla. Kauden toistaiseksi ainoalla puolimaratonillaan tänä vuonna Järvenpää juoksi Pyhtäällä Suomen mestariksi ajalla 1.05.23 huhtikuussa Pyhtäällä.

FunRunissa Järvenpään reittiennätys on 32.15 vuodelta 2015.

Kumman matkan Järvenpää juoksee, hän valitsee vasta muutama päivä ennen tapahtumaa.

-        -       -  Joka tapauksessa juoksen Vantaalla, Järvenpää päättää.

 

Teksti: Juha Kylänpää

Haluatko numerolappuun oman nimesi? – Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista sunnuntaihin 3.10

2021-09-30

Juokse Vantaan Maraton lauantaina 9.10 2021 oma nimesi rinnassasi.

Kannustuskin kovenee, kun sinut tunnetaan!

Ennakkoilmoittautumisaikaa jatkettiin sunnuntaihin 3.10 samoin hinnoin.

Vantaan Maraton on tunnettu hyvästä fiiliksestä ja iloisista järjestäjistään.  

 

Ilmoittaudu heti

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Ice Power pukee tänäkin vuonna Vantaan Maratonin puput

2021-09-29

Ice Powerin asut ovat tänäkin vuonna Vantaan Maratonin vauhdittajien päällä. Vantaan Maraton kiittää Ice Poweria.

Tikkurilassakin on nykyään paljon kaneja, niitäkin voi bongata reitillä. Vauhdin määrää kuitenkin Ice Power paitaan pukeutunut kovakuntoinen ”jänis”.

Tapahtumajärjestäjän puolesta matkalla juoksee jäniksiä, jotka auttavat muita juoksijoita saavuttamaan oman tavoiteaikansa. Kisajärjestäjien puolesta Vantaalla on vuonna 2021 seuraavat jänikset: Puolimaraton 1:30, 1:40, 1:50, 2:00 ja 2:15. Maraton  3:45,  4:05, 4:15 ja 5:00.

Taru Häyrinen vaihtoi puolimaratoniin

2021-09-25

 

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen juokseekin Vantaan maratonilla puolimaratonin. Alun perin hän ilmoittautui FunRuniin.

32-vuotiaan Häyrisen kausi on ollut hyvä. Nelossija on tullut Kalevan Kisojen 10000 metriltä ja SM-maastojen kympiltä. Puolimaratonin SM-kilpailuissa Pyhtäällä huhtikuussa hän oli viides ennätyksellään 1.19.48. Suomen mestariksi Pyhtäällä juoksi KU-58:n Laura Manninen. Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruuden Häyrinen on voittanut tänä vuonna maastojuoksussa ja 10000 metrillä. Häyrinen aloitti totisemman juoksuharjoittelun 29-vuotiaana kolme vuotta sitten.

Häyrinen tunnetaan positiivisena juoksijana, joka silminnähden nauttii kannustuksesta. Tämän vaihdon myötä Häyrinen on katsojien ilona kaksi kierrosta yhden sijaan.

 

Juha Kylänpää

Euroopan Mestari Ilona Mononen mukana Renta-maratonviestissä 9.10

2021-09-23

Lahden Ahkeran nuorten Euroopan mestari Ilona Mononen juoksee Vantaalla 9.10.

Mononen on mukana maratonviesti viestijoukkueessa (4X10,55 km)

Rentan Nuoret mailerit

Ilona Mononen, Arash Ahmad, Walte Hautala ja Matias Mononen

Ilona Mononen juoksi Vantaalla myös viime vuonna Vantaan Maraton tapahtumassa. Silloin hän voitti 10 kilometrin maantiejuoksun Suomen mestaruuden.

Renta on Vantaan Maratonin kumppani.

Renta tukee suomalaista kestävyysjuoksua laajasti.

Ilona Mononen ja seuransa Lahden Ahkera ovat Rentan kumppaneita.

www.renta.fi

 

 

 

Maratonradio 92,2 MhZ

2021-09-22
Tänäkin vuonna tapahtuma-aluueella kuuluu maratonradio taajuudella 92,2 MhZ. Ohjelmaa tulee 9.10 2021 kello 8:00-17:00. Taajuus kattaa koko maratonreitin. Ole kuulolla! 

Keittolounas kisapäivänä- Hotelli Tikkurila palvelee

2021-09-21
Tarjous ravintolapalveluistaAjankohta lauantai 9.10.2021Tapahtuma Vantaan Maraton Tikkurilan UrheilutalollaUrheilutalon kahvila Urheilutalon kahvilassa kilpailijoille ja katsojille mahdollisuus keittolounaaseen noutopöydästä: Lohikeitto (L, G) Kookosbataattisosekeitto (M, G) Sisältää runsaan salaattipöydän, leivät, levitteen, mehun ja vedenHinta 8,50 EUR / hlöOlettehan ystävällisiä ja varaisitte ennakkoon ruokailunne, jotta osaisimme varautua mahdollisimman hyvin lounaan tarpeeseen.Urheilutalon keittolounas tarjolla klo 12.00–16.00Varaukset:Hotelli Tikkurila vastaanotto puh 358 0 43 825 2928 / hotelli@hotellitikkurila.fiEnnakkovaraukset pyydämme tekemään viimeistään 3.10.2021Urheilutalon kahvila palvelee myös muilla suolaisilla ja makeilla kahvila/ ravintola- tuotteilla.Lämpimästi tervetuloaKaikki hinnat sisältävät alv:nYhteistyöterveisinSofia Ikäheimo Hotelli Tikkurila myynti@hotellitikkurila.fi puh 043 825 2928

Bonukset reittiennätyksistä Vantaan Maratonilla

2021-09-20

Yhteistyökumppanimme MK Facade Oy maksaa reittiennätyksistä seuraavat bonukset:

Maraton                                      1000 €

Puolimaraton                              1000 €

Neljännesmaraton                     500 €

 

Reittiennätykset

Miehet maraton                        2.13.16              Lewis Korir              Turun Urheiluliitto             2012

Naiset maraton                        2.42.43              Laura Manninen    Kenttäurheilijat-58             2020

Miehet puolimaraton               1.06.10              Jarkko Järvenpää   Tampereen Pyrintö           2020

Naiset puolimaraton                 1.14.01              Annemari Kiekara  Pudasjärven Urheilijat      2020

Miehet neljännesmaraton      32.12               Jarkko Järvenpää    Tampereen Pyrintö           2015

Naiset neljännesmaraton        36.48              Laura Markovaara   Kenttäurheilijat-58           2014   

 

Bonus maksetaan vain kunkin matkan parhaasta ajasta, ei ikäsarjojen reittiennätyksistä. 

Bonus maksetaan lajin voittajalle, ei kaikille entisen ennätyksen alittajille.

Bonukset maksetaan Suomen Urheiluliiton urheilijarahastoon.

”Haluamme tukea suomalaista kestävyysjuoksua huipputasolla” MK Facade Oy

Vantaan Maraton kiittää merkittävää tukijaansa.

 

Lisätiedot:

Juha Kylänpää

info@vantaanmaraton.fi

Affordable preregistration time until 30.9. Register now!

2021-09-16

Affordable preregistration time until 30.9. Register now!

Vantaan Maraton will be held on 9.10. The event is less than a month away and there is even less time left for preregistration. Preregistration ends 30.9.

Be as fast as the motorcycle that drives in front of the runners.

So, register now:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Edullista ennakkoon ilmoittautumisaikaa 30.9 asti - Ilmoittaudu nyt

2021-09-15

Edullista ennakkoon ilmoittautumisaikaa 30.9 asti - Ilmoittaudu nyt

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 9.10. Siihenhän on enää vajaa kuukausi. Ennakkoon ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä vähemmän. Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy 30.9.

Ole yhtä nopea kuin juoksijoiden edessä ajava moottoripyörä.

Siis ilmoittaudu nyt:  

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Ilmoittaudu NYT- Hinta nousee syyskuun alusta

2021-08-27

Hintaporras nousee syyskuun alusta. Elokuussa on vielä loistava mahdollisuus ilmoittautua Suomen parhaan fiiliksen maratonille, Vantaan Maratonille.

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 9.lokakuuta ja silloin on Vantaalle luvattu paras mahdollinen juoksusää.

Älä emmi, vaan ilmoittaudu heti.

Ilmoittautumaan pääset tästä:

http://www.vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

Hymyillään ja hikoillaan Vantaalla lauantaina 9.lokakuuta.

Ateriatarjous Vantaan Maratonille

2021-07-23

Tarjous ravintolapalveluista

 Lauantai 9.10.2021

 Vantaan Maraton Tikkurilan Urheilutalolla

 Urheilutalon kahvila Urheilutalon kahvilassa kilpailijoille ja katsojille mahdollisuus keittolounaaseen noutopöydästä:

 Lohikeitto (L, G) Kookosbataattisosekeitto (M, G) Sisältää runsaan salaattipöydän, leivät, levitteen, mehun ja veden

Hinta 8,50 EUR / hlö

 Olettehan ystävällisiä ja varaisitte ennakkoon ruokailunne, jotta osaisimme varautua mahdollisimman hyvin lounaan tarpeeseen.

 Urheilutalon keittolounas tarjolla klo 12.00–16.00

 Varaukset:

 Hotelli Tikkurila vastaanotto puh 358 0 43 825 2928 / hotelli@hotellitikkurila.fi

Ennakkovaraukset pyydämme tekemään viimeistään 3.10.2021

 Urheilutalon kahvila palvelee myös muilla suolaisilla ja makeilla kahvila/ ravintola- tuotteilla.Lämpimästi tervetuloa

Kaikki hinnat sisältävät alv:n

Yhteistyöterveisin

 

Sofia Ikäheimo Hotelli Tikkurila

myynti@hotellitikkurila.fi

puh 043 825 2928

 

Vantaan Maratonin 2021 mitali julkaistu

2021-07-15
Uusi mitali uusilla väreillä. Ilmoittaudu ja hae omasi 9.10 2021.

Mitä tapahtuu maratonin kulisseissa, mitä juoksijat eivät näe?

2021-06-24

 Vantaan Maratonin kilpailun johtajat Heikki Lindlöf ja Harri Mannermaa kertovat maratonin taustoista, muistelevat menneitä ja suunnittelevat tulevaa. Haastattelijana on Vantaan Maratonin kuuluttaja Juha Kylänpää. 

 Kuuntele tästä:

 https://www.youtube.com/watch?v=MwNez1N6o3E

 

Ilmoittaudu NYT - Hintaporras nousee 1.heinäkuuta

2021-06-23

Nyt on oikea hetki ilmoittautua Syksyn parhaaseen juoksutapahtumaan, Vantaan Maratonille 9. lokakuuta.

Matkavaihtoehtoja on kaikille

Maraton 42195 m

Vantaan Energia puolimaraton 21,1 km

FunRun neljännesmaraton 10,55 km

Renta-maratonviesti nelihenkisin joukkuein

 

Ilmoittaudu heti tästä

http://vantaanmaraton.fi/FI/ilmoittautuminen

130 on jo sen tehnyt ja muutama joukkue.

Hopi, Hopi

Kannustusta kuulet reitillä varmasti!

Suomen positiivisin ja iloisin juoksija mukaan FunRuniin

2021-05-19

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen tunnetaan iloisena juoksijana. Hymy huulillaan maantietä kiitävä Häyrinen yleensä myös kiittelee kannustajiaan reitin varressa.

Vantaan Maraton tunnetaan kannustavasta ilmapiiristään. Nyt saamme joukkoomme juoksijan, joka kannustaa myös takaisin.

Taru Häyrisen alkuvuosi juoksussa on sujunut menestyksekkäästi. SM-maasoissa Häyrinen oli neljäs ja maantiellä viides. SM-halleissa Häyrinen sai SM-hopeaa 3000 metrillä. Suomen mestariksi Häyrinen juoksi Nummelan maastoissa 30-vuotiaissa.

-Tykkään juoksemisesta, muuten en sitä tekisi.

Tervetuloa lokakuussa Vantaalle Taru!

Renta-Maratonviesti 9.10 2021

2021-05-13

 

Vantaan Maratonin suosittu maratonviesti on tänä vuonna Renta Maratonviesti.

Renta ja Vantaan Maraton allekirjoittivat yhteistyösopimuksen toukokuussa 2021 Vantaan Maraton-tapahtumasta. Monia urheilutapahtumia ja urheilijoita tukenut suomalainen konevuokraamoketju Renta on ollut mukana aiemminkin Vantaan Maraton-tapahtumassa. Vuonna 2019 Renta Runners -joukkueen avausosuuden juoksi Topi Raitanen. Tänä vuonna Rentan juoksijoita on mukana kaksi viestijoukkuetta ja useampi juoksija eri matkoilla.

Hienoa aloittaa yhteistyö tunnetun vantaalaisen kuntoilu- ja kilpailutapahtuman tukijana. Meille on tärkeää, että intohimoiset ihmiset järjestävät näitä paikallisia tapahtumia, jotka saavat ihmiset liikkumaan ja täten edistävät yleistä hyvinvointia. On hienoa päästä tuomaan myös omaa osaamistamme tapahtuman toteutukseen, ja tietysti olemme mukana juoksemassa, kertoo Rentan markkinointi- ja viestintäasiantuntija Nico Tiihonen.

 

-          Rentan tarjoama yhteistyö on merkittävää niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Renta maratonviesti näkyy ja kuuluu lokakuun toisena lauantaina Tikkurilassa. Rentalaisia on ilahduttavan paljon myös juoksemassa tapahtumassa. Toivotamme niin Rentan juoksijoille kuin muillekin kilpailijoille hyvähenkistä tapahtumaa, toteaa Vantaan Maratonin Juha Kylänpää.

 

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 9.10. 2021 Tikkurilassa. Renta-Maratonviestin ja Vantaan Maratonin lähtö on kello 11:00 Tikkurilan Urheilutalon edustalta.

 

 

Lisätietoa:        Juha Kylänpää                                                           Nico Tiihonen

                             Vantaan Maraton                                                    Renta Yhtiöt Oy

                             045 269 6300                                                             040 777 0922

                             info@vantaanmaraton.fi                                     nico.tiihonen@renta.fi

 

Renta on kone- ja laitevuokraamo, joka tarjoaa modernit ammattikäyttöön tarkoitetut rakennuskoneet, laitteet, telineet ja sääsuojat, logistiikan sekä asennus- ja purkutyöt yli 84 toimipisteen verkostostaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tanskassa. Koko konsernin liikevaihtomme vuonna 2020 oli yli 210 MEUR ja palveluksessasi on yli 850 renttaajaa. Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia, sellaisia me olemme!

 


 

Vantaan Energia Puolimaraton 9.10.2021

2021-04-27
Vantaan Maratonin osanottajamäärältään suurin matka on tänä vuonna Vantaan Energia Puolimaraton.

Vantaan Energia ja Vantaan Maraton allekirjoittivat yhteistyösopimuksen huhtikuussa. Monia vantaalaisia urheilutapahtumia ja urheilijoita tukenut Vantaan Energia on ollut aiemminkin Vantaan Maratonin yhteistyökumppani.

Maratonilla energiaa tarvitaankin.

- On ilo olla jälleen mukana ja jatkaa yhteistyötä Vantaan Maratonin kanssa. Meitä yhdistää energisyys: niin Vantaan Energia kuin Vantaan Maraton tuo energiaa elämään. Tänä vuonna osallistujamäärältään suurin matka onkin nimetty Vantaan Energia Puolimaratoniksi, markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Kekäläinen Vantaan Energialta kertoo.

- Vantaan Energia on Vantaan Maratonille tuttu ja turvallinen kumppani. Molemmat osapuolet saavat yhteistyöstä energiaa toimintaansa. Vantaalainen energia näkyy ja tuntuu tapahtumassamme niin kilpailijoissa kuin meissä järjestäjissäkin, toteaa Vantaan Maratonin kilpailujohtaja Harri Mannermaa.

Vantaan Maraton juostaan lauantaina 9.10.2021 Tikkurilassa. Vantaan Energia Puolimaratonin lähtö on kello 14:00 Tikkurilan Urheilutalon edustalta.

Lisätietoa: Juha Kylänpää Vantaan Maraton 040 5040883, info@vantaanmaraton.fi

JP-Paloturvallisuus Oy on Vantaan Maratonin uusi tukija

2021-04-26
Vantaan Maratonin tukijajoukkoon on liittynyt JP-paloturvallisuus Oy.

”On hyvä näkyä kotikaupungin tunnetuimmassa juoksutapahtumassa” , toteaa yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Jukka-Pekka Hassinen.

Hassinen on intohimoinen urheilumies. Vuonna 2020 Hassinen voitti Kestävyyskunkku-tittelin. Hassinen juoksee myös Vantaalla, totta kai. Maratonin tavoitteena 3:20 alitus.

Hoitava hieroja Jari Mikola Vantaan Maratonin tukijaksi

2021-03-25
Tuusulan Jokelassa monia erilaisia hierontahoitoja antava Jari Mikola liittyi Vantaan Maratonin tukijaksi. Näkövammainen Mikola on itsekin innokas juoksija ja on osallistunut aiemminkin Vantaan Maratonille. Mikola aikoo juosta myös 9.10.2021.

- Vaikka reitti ei näkövammaiselle ole optimaalinen, pidän reitistä ja tunnelmasta Vantaalla. Viimeksi kun juoksin näin joulupukinkin matkalla, onkohan pukki nyt hoodeilla? Mikola nauraa.

- Kun minua kysyttiin tukijaksi, en epäröinyt hetkeäkään. Saan omaa liiketoimintaani esiin samanhenkisten henkilöiden hyvähenkisessä seurassa, Mikola perustelee.

Hieronta lievittää kipuja, poistaa lihasjännityksiä, rentouttaa ja vähentää stressiä. Hieronta myös nopeuttaa palautumista liikuntasuorituksen jälkeen.

www.mikolat.fi

Bonukset reittiennätyksestä maratonilla ja puolimaratonilla 9.10 2021!

2021-03-17
Vantaan Maratonin tukija, MK-Facade Oy, maksaa puolimaratonin ja maratonin yleisen sarjan reittiennätyksestä ja voitosta 1000 €:n bonuksen vuonna 2021.

- Tämä on minun mahdollisuuteni tukea suomalaista kestävyysjuoksua huipputasolla Vantaalla. Tavoitteellista ja kaikilla on mahdollisuus, kertoo toimitusjohtaja Marko Kahilainen.

Kahilainen on intohimoinen kestävyysurheilija ja viime kesänä hän saavutti maantiejuoksussa SM-hopeaa kympin joukkuekilpailussa.

- Toivon, että bonus innostaa huippuja Vantaalle, vaikka nyt SM-kilpailua ei olekaan. Reitti on joka tapauksessa nopea, Kahilainen jatkaa.

Kaikki viime vuonna reittiennätyksen bonusmatkoilla juosseista ovat jo ilmoittautuneet tälle vuodelle. Annemari Kiekara on ilmoittautunut puolimaratonille, jossa hän viime vuonna ennen MM-puolimaratonia juoksi ajan 1.14.01 voittaessaan Suomen mestaruuden. Jarkko Järvenpää juoksi viime vuonna 1.06,10 ja rikkoi Harri Hännisen reittiennätyksen. Tänä vuonna Järvenpäälle ylimääräistä panosta tuo 35-vuotiaden SE 1.06,05, joka on Yrjö Pesosen nimissä jo vuodelta 1999. Samalla juoksulla rikkoontuisi kaksi ennätystä. Järvenpää täyttää 35 vuotta 22.elokuuta.

Laura Manninen on ilmoittautunut puolimaratonille. Mannisella on Vantaalla ennestään jo maratonin ja FunRunin reittiennätys. Viime vuonna Manninen juoksi 45-vuotaiden SE:n ja reittiennätyksen voittaessaan Suomen mestaruuden.

Reittiennätykset:

Maraton
M Lewis Korir - Turun Urheiluliitto - 2.13,36 -12
N Laura Manninen - Kenttäurheilijat-58 - 2.42.43 -20

Puolimaraton
M Jarkko Järvenpää Tampereen Pyrintö - 1.06,10 -20
N Annemari Kiekara- Pudasjärven Urheilijat - 1.14,01 -20

http://www.mkfacade.fi/

Laura Manniselle N45-sarjan Pohjoismaiden ennätys

2021-02-24
Lokakuussa Vantaallakin nähtävä Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen juoksi 3000 metrillä ajan 10.00,72 ja oli yhdeksäs SM-halleissa Jyväskylässä. Manninen paransi ikäluokan N45 SE:tä melkein 45 sekuntia. Tulos on samalla 45-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätys!

Laura Manninen juoksi viime vuonna yhdeksän ikäluokan SE-tulosta ja tämä oli ensimmäisen virallinen halli-SE uran kolmannessa hallikilpailussa - edelliset hallikilpailut olivat 2013 3000 m Liikuntamyllyssä, jossa hän juoksi oman ennätyksensä 39-vuotiaana. Toinen hallikilpailu olikin maratonjuoksu New Yorkissa, jossa tuloksena maailmanennätys.

-Jouduin alussa takariviin lähdössä ja pitkän matkan juoksijalle tuos spurttaaminen on erilaista. Matkavauhtiini olen hyvin tyytyväinen. Kosmeettinen virhe tuli, kun tulos alkoi kympillä, eikä ysillä, Manninen kertoi kisan jälkeen.

-Olihan se hienoa tehdä debyytti SM-halleissa, vaikka tynkämatkalla kertoi Manninen, joka mieluummin kilpaisi hiukan pidemmillä matkoilla.

Jarkko Järvenpää mukana Vantaan Maratonin puolikkaalla 9.10 2021

2021-02-16
Vuonna 2020 Jarkko Järvenpää voitti puolimaratonin SM-kultaa Vantaan Maratonin yhteydessä reittiennätysajalla 1.06.10. Ennätyksen Järvenpää vei Harri Hänniseltä.

"Tykkään kilpailla Vantaalla, järjestelyt toimivat ja kannustus reitillä on hyvää" totesi Järvenpää Suomen mestarina maalissa.

Vuonna 2021 Järvenpää täyttää elokuussa 35 vuotta. Ikäluokan SE 1.06.05 on Yrjö Pesosella jo vuodelta 1999. Tässä oiva tavoite Järvenpäälle. Samalla myös reittiennätys paranisi!

Viime vuoden suomenmestari Annemari Kiekara Vantaan puolikkaalle lokakuussa

2021-02-03
Annemari Kiekara juoksi viime vuonna uuden reittiennätyksen 1.14.01 voittaessaan Suomen mestaruuden 10.10 2020 puolimaratonilla. Kiekara on mukana myös 9.10 2021. Kiekara ilmoittautui puolikkaalle, mutta myös FunRunin reittiennätys kiinnostaa.

Kiekaran kausi 2020 oli menestyksekäs. Kolmen Suomen mestaruuden ja useamman Suomen ennätyksen kausi päättyi viime vuonna Puolan MM-puolimaratonille, jossa hän ainoana edusti Suomea. Puolimaratonin MM-kilpailu oli viime vuonna ainoa kansainvälinen arvokilpailu.

Tervetuloa Vantaalle Annemari Kiekara!

Laura Manninen mukaan Vantaan Maratonin puolikkaalle 9.10.2021- tavoitteena reittiennätys

2021-01-27
Maratonjuoksun hallitseva Suomen mestari Laura Manninen ilmoittaututui vuoden 2021 puolimaratonille. Tavoitteekseen Manninen kertoo reittiennätyksen 1.14.01 rikkomisen. Reittiennätyksen juoksi Annemari Kiekara vuonna 2020 voittaessaan maantiejuoksun Suomen mestaruuden. Myös Manninen juoksi samana päivänä maratonilla reittiennätyksen, joka on myös N45 SE.

- Tavoite syksylle on kova, mutta aina pitää ollaa haastetta. Hyvä vastus helpottaa tavoitteen saavuttamista, Manninen toteaa.

Mannisen kausi 2020 oli ennätysten sävyttämä. Hän juoksi peräti yhdeksän ikäluokkansa Suomen ennätystä. Näistä yhdeksästä ennätyksestä viisi syntyi Vantaalla, maratonin lisäksi kolmasti maantiekympillä ja kerran ratakympillä.

Tervetuloa Vantaan nopeille reiteille lokakuussa!

Bongaa Vantaan Maratonin mainos hiihdon Suomen Cupissa ja osallistu arvontaan ilmaisesta osanotosta Vantaan Maratonille

2021-01-11
Osallistu haasteeseen ja bongaa "Vantaan Maraton aina lokakuussa" -mainos hiihdon Suomen Cupin TV-lähetyksestä 12.-13.1.2021.

Kaikkien somessa (Facebook ja Instagram) tykänneiden ja kommentoineiden kesken arvotaan ilmainen osanotto Vantaan Maratonille 9.10 2021.

Jänikset kirittämässä juoksijoita

2020-09-28
Tapahtumajärjestäjän puolesta matkalla juoksee jäniksiä, jotka auttavat muita juoksijoita saavuttamaan oman tavoiteaikansa. Täysmaratonilla jänikset juoksevat tavoiteaikoihin 3:45 h, 4:05 h, 4:15 h ja 5:00 h. 1/2-maratonilla tavoiteajat ovat 1:40 h, 1:50 h, 2:00 h ja 2:15 h. Jänikset löydät lähdössä Ice Power -paita päällä ja numerolapussa selässä lukevasta tavoiteajasta.

Keittolounas tilattavissa ennakkoon Hotelli Tikkurilasta

2020-09-15

Majoituskumppaninamme toimivassa Hotelli Tikkurilassa on kisapäivänä 10.10. mahdollisuus keittolounaaseen.

Lounas sisältää keiton lisäksi runsaan salaattipöydän, leivän, levitteen, mehun ja veden.
Hinta 8,50 € / hlö.

Ruokailu järjestään klo 12.00-16.00 välillä. Ruokailemaan ovat tervetulleita niin kilpailijat kuin katsojatkin.

Ruokailu on varattava ennakkoon viimeistään 2.10. mennessä.
Varaukset voi tehdä Hotelli Tikkurilan vastaanottoon: 358 0 43 825 2928 tai hotelli(*)hotellitikkurila.fi

Kahvila palvelee myös muilla suolaisilla ja makeilla kahvila- ja ravintolatuotteilla.
Hotelli Tikkurila sijaitsee Urheilutalolla, samassa rakennuksessa kisakanslian kanssa.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 maratonille on auki!

2019-10-24
Ilmoittaudu ensi vuoden maratonille täältä
Tulevana vuonna uutena sarjana M/N 65 sekä maratonilla että puolimaratonilla.

Vantaan Maratonilla ennätysmäärä juoksijoita - Laura Manninen Suomen ennätykseen

2019-10-15
Vantaalla 50 vuotena peräkkäin juostua maratonia juhlinut 26. Vantaan Maraton juostiin tänä vuonna lämpimässä syyssäässä. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 1747 juoksijaa maratonille, ½-maratonille, ¼-maratonille, MiniFunRuniin ja maratonviestiin. 1552 kilpailijaa lähti matkaan, joista 1476 sai tuloksen, keskeyttäneitä oli 76. Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 530 maratoonaria, 719 puolimaratoonaria ja 140 varttimaratoonaria. MiniFun Runissa maaliin tuli 60 kilpailijaa ja martonviestissä 20:ssa joukkueessa oli yhteensä 80 kilpailijaa.

Maratonilla 34 kilpailijaa juoksi alle kolmen tunnin

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi kotkalainen Ole Antti Halonen ajalla 2.28,26. Kamerunin Mbacha Eric Mangeh, oli toinen ajalla 2.30:47. Matti Taini oli kolmas ajalla 2.35,25. ”Maratoneja on tullut juostua tänä vuonna aika monta. Viime viikonloppuna juoksin myös Pirkan Hölkän 33 km. Hyvin olen palautunut. Seuraavaa kisastarttia en osaa sanoa. Nyt pitänee palautua” totesi hyvävoimainen Halonen maalissa minuutti maaliintulon jälkeen. Naisten päivän nopein maratonilla oli ajalla 2.59,06 Soili Kosonen Espoon Tapioista. Kirsti Laurila Eräjärven urheilijoista oli toinen 3.09,14 ja Kirsi Kivelä Limingan Niitto-Miehistä kolmas 3.15,32.

Puolimaratonilla Suomen ennätys

Puolimaratonilla miesten nopein oli Ari-Pekka Lassila Vetelin Urheilijoista ajalla 1.12,07. Helsinki Triathlonin Jukka Hyttinen oli toinen 1.12.31 ja Gamlakarleby IF:n Jan Kaas kolmas 1.13,12. Naisten puolimaratonin voitti Laura Manninen Kenttäurheilijat-58, ajalla 1.17:32. Aika on ikäluokan N45 uusi Suomen ennätys. Entinenkin ennätys oli Mannisella 1.19,15. IK Falkenin Karin Storbacka oli toinen ajalla 1.21,19. Hän voitti yleisen sarjan. Kolmanneksi juoksi Keuruun Kisailijoiden Tarja Masalin ajalla 1.26,44. ”Tuli luvattua SM-maratonin jälkeen, että tämän ennätyksen teen. Lupauksesta täytyy pitää kiinni. Juoksu oli kumman jäykkää tänään, ei mikään nappijuoksu.” totesi Manninen palkintojenjaon jälkeen.

FunRuneissa 200 kilpailijaa

Neljännesmaratonin, FunRunin voittoon juoksi miehissä Kalle Mäenpää ajalla 35,32 ja naisissa Jenni Moskari ajalla 39,59. Miesten varttimaratonilla toinen oli Marokon Rhouni Bellouti Said ja kolmas Antti Honkimaa. Naisissa kakkonen oli Ice Power Teamin Laura Heikkilä ja kolmas KU-58:n Edith Eikkinen. MiniFunRunissa 60 kilpailijaa juoksi 900 metrin kierroksen kahdesti, jolloin matkaa kertyi 1,8 km. Moni osanottajista juoksi kilpaa ensi kertaa elämässään.

Topi Raitanen mukana maratonviestissä

Maratonviestissä voittajaksi miehissä selvisi Downtown 65 ja naisissa Helsingin Juoksijat 1. Sekajoukkueiden nopein oli Renta Runners. Maratonviestin ensimmäisellä osuudella Topi Raitanen juoksi ajan 34:35. Matka oli noin neljännesmaraton 10,6 km -Mukava harjoituskauden avaus, kovempi lenkki näin uuden harjoituskauden alkuun. Muutama maantiekisa ja talvella muutama hallikisa on edessä ennen olympia- ja EM-kesää. Olympiarajan rikkominen 2019 oli tärkeä asia valmistautumisen kannalta.” totesi Renta Runnersin sekajoukkueessa avausosuuden juossut Raitanen kenttähaastattelussa.

Kestävyyskierroksella uudet mestarit

Vantaan kestävyyskierroksen voiton saavuttivat naisissa Triathlon Vantaan Kirsi Roine ja miehissä Reckless Racen Joni Karjalainen. Naisten kakkoseksi tuli Riitta Kuronen Helsingistä ja kolmas oli Vantaan Hiihtoseuran Petra Ruuth. Reckless Racen Arto Pajunen oli toinen ja puolimaratonilla nopein kestävyyskierroslainen, Tomi Halme, Finnish Marathon Runners kolmas. Kestävyyskierros on viiden osakilpailun sarja, johon ovat kuuluneet Vantaan Maratonin 21,1 km:n lisäksi maaliskuussa Vantaa Hiihto, toukokuussa Extreme Run, kesäkuussa Vantaan Triathlon ja heinäkuussa pyöräilytapahtuma Vuelta Vantaa. Neljän parhaan osakilpailun sijoituspisteet ratkaisevat paremmuuden.

Vantaan Maratonin järjestää Vantaan seurayhtymä (Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat).

Ensi vuonna Vantaan maraton kisataan 10.10.2020. Kilpailussa ratkaistaan myös maratonjuoksun Suomen Mestaruus 2020.

Teksti: Juha Kylänpää

Kaikki tulokset löydät täältä

Vantaan Maratonin tapahtumakysely

2019-10-12
Vantaan kaupunki toteuttaa Vantaan Maratoniin osallistuneille katsojille, urheilijoille ja toimitsijoille suunnatun kyselytutkimuksen, jonka tarkoituksena on tutkia kokemuksia sekä mielipiteitä mm. tapahtumajärjestelyistä.

Linkki kyselyyn täällä.

Vuoden 2019 käsiohjelma ja lähtölistat

2019-10-11
Vantaan Maratonin käsiohjelma on luettavissa sähköisenä versiona täällä.
Lähtölistat ovat nyt myös nähtävillä, voit tarkistaa oman numerosi sieltä ennakkoon. Jos numeroasi ei näy listoilla, haluat vaihtaa matkaa tai tietosi ovat virheelliset, kisakanslia auttaa epäselvissä tilanteissa.

Maratonin lähtölista
Viestijoukkueet


Vantaan kaupungin tiedote 8.10.2019: Maratoonarit vauhdissa Tikkurilassa – kestävyyskierros päättyy puolimaratoniin

2019-10-09
Vantaan Maraton juostaan jälleen Tikkurilan ympäristössä tulevana lauantaina 12. lokakuuta. Täysmaraton ja maratonviesti starttaavat kisakeskuksena toimivasta Tikkurilan urheilupuistosta kello 11, puolimaraton kello 14 ja varttimaraton, eli Fun Run, kello 14.30. Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa mukana myös noin kahden kilometrin mittainen Mini Fun Run, jonka lähtö tapahtuu heti täysmaratonin perään kello 11.10. Maratoonarit kiertävät noin 10,5 kilometriä pitkän reitin neljästi, puolimaratoonarit kahdesti ja varttimaratoonarit kerran.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestetty Vantaan kestävyyskierros päättyy 21,1 kilometrin mittaiseen puolimaratoniin. Viiden osakilpailun kierrokseen kuuluivat lisäksi Vantaa Hiihto, Extreme Run Vantaa, Vantaa Triathlon ja Vuelta Vantaa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan maaliintulo vähintään neljässä kisassa viidestä. Kestävyyskierroksella riittää yhä jännitettävää varsinkin naisten sarjassa, jossa Samba Trail Running Clubin Riitta Kuronen johtaa kierrosta, mutta Triathlon Vantaan Kirsi Roine hengittää niskaan pisteen päässä. Myös Vantaan Hiihtoseuran Petra Ruuthilla ja Triathlon Vantaan Lissu Vannisella on yhä teoreettiset mahdollisuudet kokonaiskisan voittoon. Miehissä tilanne on selvempi, sillä Night Ridersin ja Reckless Racen Joni Karjalainen johtaa kierrosta ylivoimaisesti kerättyään osakilpailuista kaksi ykkössijaa sekä kakkos- ja kolmossijan.

Vantaan kaupunki palkitsee molempien sarjojen kolme parasta kilpailijaa rahapalkinnolla. Kestävyyskierroksen palkintojenjako järjestetään maratonin kisakansliana toimivassa Tikkurilan urheilutalossa lauantaina puolimaratonin jälkeen, noin kello 16.30. Palkinnot jakaa Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.
Vantaan Maratonin kaikille matkoille ilmoittautui tänä syksynä ennakkoon yhteensä noin 1 500 juoksijaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vantaan seurayhtymä, eli yhteistyössä Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.

Lisätietoja: Vantaan Maraton / kilpailun johtaja Harri Mannermaa, harri@kotiportti.fi, p. 040 548 9807 Kestävyyskierros / tiedottaja Pekko-Joonas Rantamäki, pekko.rantamaki@vantaa.fi, p. 043 827 2298

www.vantaa.fi/kestävyyskierros
www.vantaanmaraton.fi

Ruokailumahdollisuus Vantaan Maratonilla

2019-09-18
Urheilutalon kahvilassa kilpailijoille ja katsojille mahdollisuus keittolounaaseen, joka sisältää runsaan salaattipöydän, leivät, levitteen, mehun ja veden 8,50 EUR / hlö
Olettehan ystävällisiä ja varaisitte ennakkoon ruokailunne, jotta osaisimme varautua mahdollisimman hyvin lounaan tarpeeseen. Urheilutalon keittolounas tarjolla 11 – 19.00
Varaukset: Hotelli Tikkurila vastaanotto puh 358 0 43 825 2928 / hotelli@hotellitikkurila.fi

Kahvilapalvelut
Urheilutalon kahvila palvelee kaikkia klo 7.30 – 22.00 myös muilla suolaisilla ja makeilla kahvila / ravintola tuotteilla. Vieressä on myös jäähallin kahvila / ravintola, joka palvelee kisailijoita / katsojia klo 9.00 – 17.00 Tarjolla suolaista ja makeaa syötävää.

Jäähallilla myös mahdollisuus keittoruokailuun klo 12 – 15.00

Majoitustarjous Vantaan Maratonin ajalle

2019-09-10
Tänä vuonna Vantaan Maratonin ajaksi on mahdollisuus varata majoitus tarjoushintaan Sokos Hotelli Vantaasta tai Hotelli Tikkurilasta

Lisätietoja majoituksesta löydät täältä

Mini Fun Run lapsille ja nuorille

2019-07-31
Vantaan Maratonin yhteydessä juostaan vuonna 2019 ensimmäistä kertaa lapsille, nuorille, perheille ym. tarkoitettu noin kahden kilometrin mittainen Mini Fun Run juoksu/kävely. Mini Fun Run lähtee matkaan heti maratonin startin jälkeen klo 11.10, joten maratonfiilikseen pääsee heti lähdössä. Osallistujille oma Vantaan Maraton -mitali, nimikoitu numerolappu sekä purtavaa kisan jälkeen. Tervetuloa mukaan! 

Matkan voi taittaa joko kävellen tai juosten, yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Jokaisen tulee kuitenkin ilmoittautua erikseen ilmoittautumislinkin kautta. 

Mini Fun Run -tapahtuma on osa Vantaan Liikuntapalveluiden ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden Eramus -ohjelmasta rahoitettavaa hanketta ”YIB in Sport” (Youth with immigrant background in sport). Hankkeen tarkoituksena on selvittää maahanmuuttajataustaisten nuorten mahdollisuuksia ja esteitä osallistua liikuntaan. Hanke pyrkii lisäämään maahanmuuttajataustaisten nuorten tasavertaisia mahdollisuuksia hyvinvointiin, koulutukseen ja työelämään liikunnan avulla. Hankkeen yhtenä toimenpiteenä on järjestää matalan kynnyksen liikunta-aktiviteetteja, joihin myös Mini Fun Run lukeutuu. Vantaan kaupungin liikuntapalvelut ja Vantaa Maratonin järjestäjät toivottavat kaikki tervetulleeksi Mini Fun Runiin! 


Lisätietoja YIB in Sport -projektista projektisuunnittelija Marianna Suonpäältä: marianna.suonpaa@vantaa.fi.

Vantaan Maratonin kilpailunjohtaja Harri Mannermaa 60 vuotta!

2019-07-30
Vantaan Maratonin pitkäaikainen kilpailunjohtaja Harri Mannermaa täyttää 60 vuotta tänään 30.7.
Vantaan Maraton ja koko maratonväki onnittelee!

Harri juhli kuusikymppisiään viime lauantaina 27.7.; kuinkas muuten kuin juoksemalla!
Harrin juhlajuoksusta juttua täällä.

Maratonjuhlaa Vantaalla lokakuussa - maratonia Vantaalla jo 50 vuotta

2019-03-14
Vantaan Maraton on Suomen perinteikkäimpiä maratontapahtumia, se juostaan lauantaina 12. lokakuuta Tikkurilassa. Vantaalainen maratonperinne täyttää samalla 50 vuotta. 1969 juostiin ensimmäinen Korson Suurmaraton ja järjestelyvastuu siirtyi Tikkurilaan 1994 Vantaan Maratonille. Kilpailukeskuksena toimii Tikkurilan Urheilutalo ja uimahalli.

Lue Juha Kylänpään koko juttu vantaalaisesta maratonperinteestä täällä

25 vuotta Vantaan Maratonia – matkaan lähti lähes 1500 juoksijaa, myös yksi uusi Suomen ennätys nähtiin

2018-10-13
Neljännesvuosisataa juhlinut Vantaan Maraton juostiin tänä vuonna lämpimässä syyssäässä ja matkaan lähti yhteensä 1461 juoksijaa maratonille, ½-maratonille, ¼-maratonille ja maratonviestiin.

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi Lauri Lappalainen, Team Wassu, ajalla 2.34:19. Naisten päivän nopein oli 3.03:41 ajallaan N45 sarjan Johanna Davidila Lapin Lukosta. Yleisen sarjan naisissa voitti Heini Papinsaari.

Maratonilla yhteensä 36 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan. Maratonviestissä voittajaksi miehissä selvisi IF Solvalla vargarna ja naisissa Helsingin Juoksijat 3. Puolimaratonilla miesten nopein oli Eero Saleva, Helsingin Kisaveikot, ajalla 1.12,12. Naisten ½-maratonin voitti Kukka-Maaria Mustonen Kenttäurheilijat-58, ajalla 1.24:02. Miesten ½-maratonilla juostiin puolestaan uusi M70-sarjan Suomen ennätys, kun Kauko Kuningas, Anjalan liitto, juoksi ajan 1.31,45.

¼-maratonin FunRunin voittoon juoksi miehissä Kalle Mäenpää ajalla 35,48 ja naisissa Suvi Miettinen ajalla 39,39. Vantaan kestävyyskierroksen voiton saavutti naisissa Merja Kivirinta-Mölsä ja miehissä Teemu Törmälä, joka uusi voittonsa viime vuodelta. Molempien sarjojen voittajat saivat urakastaan Vantaan kaupungin lahjoittaman 1500 €:n voittopalkinnon.

Kestävyyskierros on neljän osakilpailun sarja, johon ovat kuuluneet Vantaan Maratonin lisäksi maaliskuussa Vantaa Hiihto, toukokuussa Extreme Run, kesäkuussa Vantaan Triathlon ja heinäkuussa pyöräilytapahtuma Vuelta Vantaa.

Reittiin voi tutustua nyt videon avulla

2018-10-10
Tutustu Vantaan Maratonin reittivideoon täällä.

Vantaan kaupungin tiedote 9.10.2018: Kestävyyskierros huipentuu Vantaan Maratonilla

2018-10-09

Vantaan Maraton juostaan Tikkurilan ympäristössä tulevana lauantaina 13. lokakuuta jo 25. kerran. Täysmaraton ja maratonviesti starttaavat kisakeskuksena toimivasta Tikkurilan urheilupuistosta kello 11, puolimaraton kello 14 ja varttimaraton, eli FunRun, kello 14.30. Maratoonarit kiertävät noin 10,5 kilometriä pitkän reitin neljästi, puolimaratoonarit kahdesti ja varttimaratoonarit kerran.  

Tänä vuonna toista kertaa järjestetty Vantaan kestävyyskierros päättyy 42,195 kilometrin mittaiseen täysmaratoniin. Viiden osakilpailun kierrokseen kuuluvat lisäksi Vantaa Hiihto, Extreme Run Vantaa, Vantaa Triathlon ja Vuelta Vantaa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan maaliintulo vähintään neljässä kisassa viidestä. Kestävyyskierroksella riittää yhä jännitettävää varsinkin miesten sarjassa, jossa kuka tahansa kolmikosta Joni Karjalainen – Tomi Halme – Teemu Törmälä voi viedä voiton. Naisissa tilanne on selvempi, sillä Merja Kiviranta-Mölsä johtaa kierrosta ylivoimaisesti oltuaan ykkönen kaikissa edeltävissä osakilpailuissa. 

Vantaan kaupunki palkitsee molempien sarjojen voittajat 1 500 euron rahapalkinnolla. Kestävyyskierroksen palkintojenjako järjestetään maratonin kisakansliana toimivassa Tikkurilan urheilutalossa lauantaina kello 16 alkaen. Palkinnot jakaa Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti

Vantaan Maratonin kaikille matkoille odotetaan tänä syksynä yhteensä 1 500 juoksijaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vantaan seurayhtymä, eli yhteistyössä Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.
 

Lisätietoja: 

Vantaan Maraton / kilpailun johtaja Harri Mannermaa, harri@kotiportti.fi, p. 040 548 9807
Kestävyyskierros / tiedottaja Pekko-Joonas Rantamäki, pekko.rantamaki@vantaa.fi, p. 043 827 2298

RELA-hierojat on Vantaan Maratonin pitkäaikainen yhteistyökumppani!

2018-09-12
RELA-hierojat ovat tänäkin vuonna pehmittämässä juoksijoiden lihaksia lauantaina klo 9-17. Ennen juoksua on mahdollista saada lihaksille aktivoivaa ravistelua ja juoksun jälkeen palauttavaa hierontaa. Tervetuloa!

Tervetuloa tutustumaan Vantaan Maratonin reittiin torstaina 20.9. klo 18 yhdessä seurapiiripupujen kanssa!

2018-09-05

Onko puolimaravoitteesi joku välillä 1.40 - 2.15 tai maralla 3.00 - 4.15? Jos, niin tällä tutustumislenkillä saatat tavata jo oman tavoiteaikasi pupun, niin olette sitten kisapäivänä vanhoja tuttuja.

Lähdemme lenkille Tikkurilan uimahallin ja urheilutalon välistä kuuden maissa. Lenkin vetävät Vantaan Maratonin kilpailunjohtaja Harri Mannermaa ja itsekin pupuksi lupautunut Anna-Liisa Stenvall.

Tapaamisiin!

Intersport Puhos on uusi yhteistyökumppanimme!

2018-09-05
Urheilutarvikkeita myy tänä vuonna sekä perjantaina 12.10. että kisapäivänä lauantaina 13.10. Intersport Puhos. Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia!

Tulisitko toimitsijaksi Vantaan Maratonille?

2018-09-05

Tekemistä riittää laidasta laitaan ja yhdessä tekeminen on palkitsevaa puuhaa.

Jos kiinnostuit, tule TOIMITSIJAINFOOMME Peltolan kouluun (os. Lummetie 27, 01300 Vantaa) torstaina 4.10. klo 18. Aloitamme illan kahvitarjoilulla, varsinainen info alkaa n. klo 18.30.

Tervetuloa!

Yhteistyö Squeezyn kanssa jatkuu!

2018-08-17
Hyvä yhteistyömme jatkuu, joten juomat Vantaan Maratonille toimittaa tänäkin vuonna Squeezy!

Maratonradio taajuudella 105,0 MHz

2018-08-16
Vantaan Maratonin tunnelmaan voi päästä myös radion välityksellä, kun maratonradio kuuluu tapahtuman aikana taajuudella 105,0 MHz.

WANTED! Pupuja Vantaan Maratonille!

2018-08-03
On taas aika huhuilla kanssajuoksijoita tsemppaavia, hyvää henkeä ylläpitäviä ja tavoiteaikoihin juoksevia seurapiiripupuja, joiden mukana kilpailijoidemme matka menee kuin siivillä!  

Tavoiteajat ovat puolimaralla 1.40, 1.50, 2.00 ja 2.15 ja maratonilla 3.30, 3.45, 4.05 ja 4.15. Muille matkoille emme reitin ajoittaisen ruuhkautumisen vuoksi voi pupuja valitettavasti värvätä. Selviytyäksesi turvallisesti urakasta sinun oman aikasi pitää olla puolikkaalla noin 15 minuuttia ja täysmaralla noin puoli tuntia parempi kuin tavoiteajat ovat. Alustavasti olemme ajatelleet kolmea (3) pupua/tavoiteaika. 
Pupuille tarjoamme ilmaisen osallistumisen, Vantaan Maraton -paidan ja huollon matkan aikana ja sen jälkeen. 
Kiinnostuitko? Jos, niin loikkaa mielellään heti (elokuun loppuun mennessä viimeistään) sähköpostin ääreen ja lähetä viestiä Marika Hellbergille osoitteella toimisto.ku58@gmail.com. Laita viestiin yhteystietosi sekä T-paitasi koko ja kerro myös, mikä olisi juuri sinulle sopivin tavoitevauhti. Yritämme värvätä puput mahdollisimman pian!

Yhteistyö Aktia Pankin kanssa jatkuu!

2018-06-18

Aktia Pankki Oyj jatkaa Vantaan Maratonin yhteistyökumppanina ja tukijana myös tänä vuonna! Yhteistyösopimus allekirjoitettiin pankin Tikkurilan konttorissa maanantaina 18.6. 

"Aktia Pankki haluaa edelleen tukea hyvää tekevää ja terveyttä edistävää liikuntaa, ja juoksutapahtuma jos mikä antaa kivaa motivaatiota omaan harjoitteluun," sanoo yhteyspäällikkö Niko Aalto, joka allekirjoitti sopimuksen pankin puolelta. Hän muistutti myös, että Aktia Pankissa jokainen asiakas saa oman yhteyshenkilön, joka tuntee asiakkaan tilanteen ja palvelee kaikissa pankkiasioissa.

Vantaan seurayhtymän puolesta yhteistyösopimuksen allekirjoitti kilpailun johtaja Harri Mannermaa, jolle yhteistyön jatkuminen luotettavan suomalaisen yhteistyökumppanin kanssa on myös iloinen asia.

Vantaan Maraton päätti Vantaan kestävyyskierroksen – yli 1300 juoksijaa ylitti maaliviivan

2017-10-14
24. kertaa juostulla Vantaan Maratonilla juostiin tänä vuonna sateisessa ja melko koleassa säässä, mutta matkaan lähti lähes 1400 juoksijaa maratonille, ½-maratonille ja ¼-maratonille.

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi Kenttäurheilijat-58:n Jukka Salo ajalla 2.37,24. Naisten päivän nopein oli 2.54,29 ajallaan N40 sarjan Johanna Lindholm, Linden Urakointi. Naisten yleisen sarjan voitti puolestaan Soili Kosonen, Ice Power Suomi, ajalla 2.58,23. Voitollaan hän varmisti myös vuoden 2017 aikana käydyn ja maratoniin päättyneen Vantaan kestävyyskierroksen kokonaisvoiton itselleen. Kestävyyskierros on neljän osakilpailun sarja, johon ovat kuuluneet Vantaan Maratonin lisäksi toukokuussa Extreme Run, kesäkuussa Vantaan Triathlon ja heinäkuussa pyöräilytapahtuma Vuelta Vantaa. Ensi vuonna viidenneksi lajiksi mukaan liittyy myös Vantaa Hiihto. Miesten sarjassa tuon 1500 €:n voittopalkinnon saavutti Teemu Törmälä, Diablos Rojos.

Maratonilla yhteensä 28 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan.

Maratonviestissä voittajaksi miehissä selvisi Teme Ski Team ja naisissa Ice Power Suomi.

Puolimaratonilla miesten nopein oli ylivoimaiseen voittoon juossut Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ajalla 1.08,28. Toiseksi kiri Latvian Karlis Viksne. Naisten puolikkaan voittoon juoksi Salla Loiske ajalla 1.28,39.

¼-maratonin, FunRunin voittoon juoksi naisissa Mira Tuominen, 38,48 ja miehissä Tommi Hytönen 34,01.

Kilpailun erikoisemmista tyyleistä vastasivat todennäköisesti ”inkkari ja länkkäri” Raine Rinne ja Juha Nurmela, jotka keppihevostelivat maratonin aikaan 5.47,44. Myös maratonkonkari Kalevi Saukkonen juoksi tälle vuodelle jo 85. maratoninsa, kun koko uralla maratoneja on kertynyt puolestaan jo huimat 2158.

Huikean suoritukset teki myös Jussi Kallioniemi, alias Läskimaija, joka juoksi maratonin 80 paunan eli 36,3 kilon rinkka selässään. Guinnesin maailmanennätys jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta urakka, jonka tavoitteena oli kerätä 8540 € Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon sai kuitenkin hienon päätöksen, kun maaliviiva ylittyi.

Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 524 maratoonaria, 593 puolimaratoonaria ja 192 varttimaratoonaria.

Maraton juostiin Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 14.10.2017. Matkoina täysmaraton, ½-maraton, ¼-maraton ja maratonviesti.

Vantaan Maratonin järjestää Vantaan seurayhtymä (Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat).

Ensi vuonna Vantaalla kisataan 13.10.2018.

LISÄTIEDOT: Harri Mannermaa, kilpailun johtaja 040 548 9807

Kaikki tulokset: http://resultservice.fi/2017/vantaa/

Tervetuloa kisaamaan tai kannustamaan:

2017-10-11

Vantaan Maratonilla on tänä vuonna mukana kovia nimiä, keppihevosia, kokemusta ja maailmanennätysyritys.

Vantaan Maraton juostaan Tikkurilan ympäristössä 24. kerran tulevana lauantaina 14.10. Täysmaraton ja maratonviesti starttaavat kisakeskuksena toimivasta Tikkurilan urheilupuistosta kello 11, puolimaraton kello 14 ja varttimaraton, eli FunRun, kello 14.30. Maratoonarit kiertävät noin 10,5 kilometriä pitkän reitin neljästi, puolimaratoonarit kahdesti ja varttimaratoonarit kerran.

Kuninkuusmatkalla mielenkiinto kohdistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Vantaan kestävyyskierroksen ratkaisuihin. Etenkin naisten puolella tilanne on jännittävä, kun kuka tahansa kolmikosta Julia Venesmaa (Helsinki Triathlon), Tiina Toivonen (Järvenpään Pyöräilijät) ja Soili Kosonen (Espoon Tapiot) voi yhä viedä neljän osakilpailun kierroksen voiton. Miehissä Teemu Törmälä (Diablos Rojos) voittaa kestävyyskierroksen juoksemalla maratonin maaliin.

Maratonin lähtöviivalla nähdään mm. Aki Nummela, juoksun monitoimimies, joka taitaa kaikki matkat 800 metristä maratoniin.

Puolimaratonilla vauhtia pitävät muun muassa maratonin tuore Suomen mestari, Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen sekä maan ehdotonta kestävyysjuoksun kärkeä edustava Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää.

Raskas kantamus hyvään tarkoitukseen 

Viime vuonna Vantaan Maratonilla Guinnesin maailmanennätyksen 60 paunan rinkan kanssa juossut Jussi Kallioniemi, eli ”Läskimaija”, yrittää rikkoa maraton-matkan ennätyksen ja juosta matkan 80 paunan (36,3 kilon) rinkkaa kantaen. Sen verran painaa 4 270 kappaletta kahden euron kolikkoja, eli 8 540 euroa, joka juoksulla on tavoitteena kerätä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Eksoottisempaa tyyliä edustavat Juha Nurmela ja Juuso Ala-Tuuhonen, jotka aikovat kirmata maratonin keppihevosilla. Mukana tapahtumassa on myös Tenho Lauri, jolla on takana yli 150 maratonia ympäri maailman. Vantaalla tämä konkari juoksee varttimaratonin.

Radio seuraa tapahtumia

Vantaan Maraton on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmista maratoneista. Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneita on reilut 1 400, ja määrän odotetaan vielä kasvavan kisapäivään mennessä.

Juoksijoiden menoa voi seurata ja tapahtuman tunnelmaa aistia paitsi paikan päällä Tikkurilassa, myös Itä-Vantaan alueella radiotaajuudella 92,2 perjantaina 13.10. kello 17–20 ja lauantaina 14.10. kello 8–17.

Maratonin järjestelyistä vastaa Vantaan seurayhtymä, eli yhteistyössä Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat. Seuroista tapahtumajärjestelyissä on mukana noin 150 vapaaehtoistyöntekijää.

Tule tutustumaan Vantaan Maratonin reittiin!

2017-09-18
Vielä torstaina 28.9. klo 18 on mahdollista tutustua Vantaan Maratonin reittiin ohjatusti ennen kisapäivää. Lähtö Tikkurilan uimahallin vierestä, tervetuloa!

Kenttäurheilijoiden Juha Kylänpää on äänessä taas Vantaan Maratonilla 14.10!

2017-09-05
Miten Juhasta tuli kysytty kuuluttaja? Vastaus löytyy täältä: Ilta-Sanomat 5.9.2017

Monivuotinen yhteistyö Aktia Pankin kanssa jatkuu!

2017-09-04

Vantaan Maratonia järjestävä Vantaan seurayhtymä (VSY) allekirjoitti 4.9.2017 yhteistyösopimuksen Aktia Pankki Oyj:n kanssa. Tämä tarkoittaa, että Aktia Pankki Oyj jatkaa yhtenä Vantaan Maratonin pääyhteistyökumppaneista. Ensimmäinen yhteistyösopimus solmittiin kolme (3) vuotta sitten.

”Haluamme olla mukana tukemassa hyvää tekevää ja terveyttä edistävää liikuntaa. Meiltä Aktiasta saa pankkipalveluiden lisäksi myös vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluja, joita Vantaan Maratonille osallistuvat kilpailijat perheineen ja kannustusjoukkoineen tarvitsevat varmasti”, kertoo yhteyspäällikkö Jenna Krokfors, joka allekirjoitti sopimuksen Aktia Pankki Oyj:n puolesta.

Vantaan seurayhtymältä yhteistyösopimuksen allekirjoitti puheenjohtaja Harri Mannermaa, joka iloitsee myös yhteistyön jatkumisesta luotettavan suomalaisen pankin kanssa. 

WANTED: Pupuja Vantaan Maratonille!

2017-08-14

Oletko kokenut juoksija ja haluaisit välillä tsempata kanssajuoksijoita niin, että hekin pääsevät mukavassa seurassa itse asettamiinsa tavoiteaikoihin? 

Etsimme hyvän hengen luojia, muita kannustavia juoksijoita, siis todellisia "seurapiiripupuja" Vantaan Maratonille näille tavoiteajoille: puolimara 1.40, 1.50 ja 2.00, maraton 3.30 ja 3.45. Selviytyäksesi turvallisesti urakasta sinun oman aikasi pitää olla puolikkaalla noin 15 minuuttia ja täysmaralla noin puoli tuntia parempi kuin tavoiteajat ovat.

Pupuille tarjoamme ilmaisen osallistumisen ja huollon matkan aikana.

Kiinnostuitko? Hienoa! Loikkaa mielellään heti sähköpostin ääreen ja lähetä viestiä kilpailun johtaja Harri Mannermaalle osoitteeseen harri.mannermaa@kolumbus.fi. Laita viestiin yhteystietosi ja kerro, mikä olisi sinulle sopivin pupumatka.Tervetuloa tutustumaan Vantaan Maratonin reittiin!

2017-08-02
Sunnuntaina 6.8.2017 klo 10.00 Tikkurilan uimahallilta kaikille avoin yhteinen tutustumislenkki Vantaan Maratonin reittiin. Vauhti on rauhallinen ja sopeutetaan juoksijoiden mukaan. Tarvittaessa useampi ryhmä, jos suuria vauhtieroja. Tervetuloa mukaan!

Vantaan Maratonin lähtöajat:

2017-07-03
Maraton ja maratonviesti starttaavat klo 11, puolikas klo 14 ja varttimaraton (FunRun) klo 14.30.


Hintaporras vaihtuu 30.6., ilmoittaudu nyt edullisesti Vantaan Maratonille!

2017-06-12
Vantaan Maratonin hintaporras vaihtuu kesäkuun lopussa 30.6. Onko matkasi täysmara, puolikas vai vartti? Nyt on juuri hyvä aika lyödyä lukkoon syksyn tavoite ja hoitaa ilmoittautuminen kuntoon saman tien.

Tsekkaa hinnat ja ilmoittaudu mukaan täällä!

Valmistaudu maratonille ohjatusti!

2017-03-27
Vantaan Maratonille voi valmistautua järjestävien seurojen Juoksukouluissa!

Länsi-Vantaalla aloitetaan 12.4. (järjestäjänä Vantaan Salamat) ja Itä-Vantaalla 8.5. (järjestäjänä Kenttäurheilijat-58).

Lue lisää seurojen sivuilta: www.vantaansalamat.fi ja www.ku-58.fi

Arvonta suoritettu!

2017-03-22
GoExpo-messuilla Vantaan Maratonin osastolla käyneiden kesken arvottiin ilmainen osallistuminen messuviikonloppuna tapahtumaan ilmoittautuneiden kesken. Onni suosi tällä kertaa Harri Elfiä, joka starttaa syksyllä täydelle maratonille. "Olipa iloinen yllätys", hän kommentoi voittoaan.

Arvonta suoritettiin maanantaina 20.3. Onnettarena toimi Tuuli Hämäläinen, virallisia valvojia olivat Vantaan Maratonin kilpailun johtaja Harri Mannermaa ja Jari Hellberg.

Vantaan kestävyyskierros tarjoaa urheilijoille haasteita ja elämyksiä - Vantaan Maraton mukana!

2017-03-20
Tänä vuonna pääkaupunkiseudun kestävyysurheilijoille avautuu uudenlainen tapa haastaa itsensä.
Vantaan kestävyyskierros on kilpailu, jonka osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan useissa lajeissa. Kokonaiskisassa pärjätäkseen urheilijan täytyy treenata juoksua, pyöräilyä ja uintia.

Vantaan kaupungin vetämässä yhteistyössä Extreme Run, Vantaa Triathlon, Vuelta Vantaa ja Vantaan Maraton ovat yhdistäneet voimansa. Tapahtumat toimivat edelleen itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen.

Urheilijan ei tarvitse erikseen ilmoittautua Vantaan kestävyyskierrokselle, vaan hän on automaattisesti mukana kisassa osallistumalla vuonna 2017 kaikkiin neljään (4) kestävyysurheilutapahtumaan määrätyillä matkoilla. Matkat ovat: Extreme Run 16 km, Vantaa Triathlon perusmatkat 1,5 km uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu, Vuelta Vantaa 102 km pyöräily ja Vantaan Maratonilla täysmaraton 42,195 km.

Vantaan kestävyyskierros sisältää naisten ja miesten sarjan. Kummankin sarjan voittaja palkitaan kiertopalkinnolla ja 1500 euron rahapalkinnolla, jotka myöntää Vantaan kaupunki.
Kestävyyskierroksen säännöt löytyvät osoitteesta vantaa.fi/kestävyyskierros.

Vantaan kestävyyskierros -yhteistyön tavoitteena on lisätä mielenkiintoa kierroksen muodostavia kestävyystapahtumia kohtaan sekä kertoa vantaalaisista kilpailumahdollisuuksista entistä laajemmalle yleisölle. Vantaan kaupunki on sitoutunut vetämään ja kehittämään yhteistyötä ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Tapahtumat järjestetään tänä vuonna seuraavasti: Extreme Run 20. – 21.5., Vantaa Triathlon 17. – 18.6., Vuelta Vantaa 23.7. ja Vantaan Maraton 14.10.

GoExpo -messutarjous Vantaan Maratonille pe 17.3.-su 19.3.

2017-03-15
Vantaan Maraton on mukana Vantaan kestävyyskierroksella, joka on neljän (4) kestävyyskuntoilutapahtuman kokonaisuus. Kestävyyskierros esitellään GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa pe 17. – su 19.3.


Tervetuloa tapaamaan meitä osastollamme 6A70!

Samalla voit ilmoittautua lauantaina 14.10. juostavalle Vantaan Maratonille edulliseen messuhintaan
-5 euroa jokaisen matkan hinnasta! Jos et pääse messuille, saman messutarjouksen löydät myös nettisivuiltamme www.vantaanmaraton.fi – käytä hyväksesi!

Ilmoittautuessasi messuaikana, osallistut samalla ilmaisen osallistumisen arvontaan. Mahdollisen voiton osuessa kohdallesi, voit halutessasi lahjoittaa sen myös toiselle!

NYT on aika asettaa tavoite syksylle. Tapaamisiin lokakuussa Vantaalla!

Vantaan Maraton mukana! Kestävyysurheiluskene saa uuden kovatasoisen kilpailun: Vantaan kestävyyskierros vaatii urheilijalta todellista paneutumista ja laajaa lajikirjoa

2017-03-10
Vantaalaiset urheilutoimijat ja Vantaan kaupunki lanseeraavat uuden urheilukisan, jossa kestävyysurheilijat pääsevät toden teolla ottamaan toisistaan mittaa.Vantaan kestävyyskierros ei päästä osallistujiaan helpolla: yhden lajin hallitseminen ei riitä, vaan urheilijan on treenattava kokonaisvaltaisesti sekä pyöräilyä, uintia että juoksua. Myös kunnon on oltava kohdallaan toukokuusta lokakuulle saakka. Kilpailun takana ovat Extreme Run, Vantaa Triathlon, Vuelta Vantaa ja Vantaan Maraton.

Vantaan kaupunki on mukana koordinoimassa yhteistyötä sekä palkitsemassa kisan kovimmat osanottajat. Vantaan kestävyyskierros -kilpailun yksityiskohdat paljastetaan GoExpo-messuilla perjantaina 17.3. Kilpailun tiedotustilaisuus starttaa kello 14.30 osastolla 6a70. Tiedotusvälineiden edustajia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen ke 15.3. kello 12 mennessä Ulla Ruuskaselle (ulla.ruuskanen(at)vantaa.fi, p. 09 8392 2789).

Tervetuloa kuulemaan tulevan kauden tiukimmasta kestävyysurheilumittelöstä!

Finland offers great challenges for runners in 2017!

2017-01-02
Finland offers great challenges for runners in 2017!

Lue juttu www.runinfinland.fi -sivuilta.

Vantaan Maratonilla juostiin kovia aikoja sekä Guinnessin maailmanennätys

2016-10-10
Vantaan Maraton juostiin tänä vuonna 23. kerran. Maratonin peruslenkki on 10,55 kilometriä, ja se kiemurtelee Tikkurilan, Hiekkaharjun, Ruskeasannan ja Simonkallion alueella. Maratoonarit kiertävät reitin 4, puolimaratoonarit 2 ja FunRunilaiset eli varttimaratoonarit kerran.
Reitti on nopea ja pidetty. Kilpailussa nähtiin erikoinen näky, kun nokialainen Jussi Kallioniemi juoksi maratonin 27,22 kilon rinkka selässään. Kallioniemi rikkoi japanilaisen Toku Sakurain maailmanennätyksen 4.39.09, joten hänen tekemä uusi Guinnessin maailmanennätys on nyt 4.34.24.

Jotta maailmanennätys voidaan kirjata virallisesti Guinnessin ennätysten kirjaan, Kallioniemen täytyy vielä toimittaa virallinen todiste juoksustaan. ”Ensimmäinen kierros meni alle tuntiin, mutta siitä sitten seuraavat hidastuivat tasaisesti jokainen. Hetken jo ajattelin, että pääsen alle 4,5-tunnin. Viimeinen kierros oli kuitenkin todella raskas, joten haaveeksi jäi”, Kallioniemi summaa kilpailuaan.

Maratonilla miesten yleisen sarjan voitti iso-britannialainen James Messam ajalla 2.35,07, jonka oma aika parani 13 minuuttia. Naisten sarjan paras oli Espoon Tapioiden Soili Kosonen ajalla 2.58,50.

Maratonilla kaikkiaan 23 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan. Puolimaratonilla miesten nopein oli Sami Turkulainen Parikkalan Urheilijoista ajalla 1.12,59. Naisten nopein oli Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen ajalla 1.24,09. Laura on hallitseva maratonin Suomen mestari, ja hän kilpailee tänä vuonna vielä marraskuussa New Yorkin maratonilla.

Varttimaratonilla Kenttäurheilijat-58:n Tommi Hytönen voitti hieman yllättäen Jarkko Järvenpään ajalla 34,04. Miehet kirmasivat samaan aikaan maaliin, mutta maalikamera totesi Tommin nopeammaksi. Naisten nopein oli Turun Tovereiden Suvi Miettinen ajalla 38,33.

Guinnessin ennätyksen lisäksi maratonilla Kalevi Saukkonen juoksi 2046. maratoninsa aikaan 7.09,56. Kunnioitettava ennätys sekin!

Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 524 maratoonaria, 617 puolimaratoonaria ja 164 varttimaratoonaria.

”Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut. Tuuli puhalsi kovimmin kierroksella 4 - 5,5 kilometrin kohdilla, mutta se ei juoksijoita pahemmin häirinnyt. Järjestelyt ja reitin tasaisuus miellyttivät kilpailijoita tänäkin vuonna”, summaa kilpailun johtaja Harri Mannermaa.

Ensi vuonna Vantaalla kisataan 14.10.2017.

Live-musiikista maratonreitillä vastaa Velmy ry

2016-10-07
Velmu ry tarjoaa tänäkin vuonna ilmaiseksi elävää musiikkia maratonin juoksijoille ja yleisölle Koisotie 4:n kohdalla.

Aikataulu:
11.15 The Nordic Tones
12.00 Revolverz
13.15 Second in paradise
14.15 Painfelt
15.15 Loppujamit


Squeezy ja Compressport tuotteet nyt Vantaan Maraton -tarjouksessa!

2016-09-26
Verkkokaupan tuotteista 15% alennusta www.compressport.fi -sivustolta.
Tilaukseen tarvitse alekoodin. Lue lisää.

Urheilujuomana ja geeleinä Squeezyn tuotteet

2016-09-14
Juoksijoille tarjottava urheilujuoma on Squeezy Energy Drink appelsiini -urheilujuoma, jota tarjolla kaikilla huoltopisteillä veden lisäksi. Jokaisen kierroksen lopussa (n. 10 km välein), n. 200 m ennen III huoltopistettä tarjolla myös Squeezy Energy -geelejä (eri makuja). Tarjolla yksi geeli/kierros/juoksija.
Maalissa saavat juoksijat muiden eväiden lisäksi Squeezy –palautuspatukan.

Lue lisää huollosta täältä.

Vantaan kaupunginjohtaja tapahtuman suojelijaksi

2016-09-14
Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen toimii vuoden 2016 Vantaan Maratonin suojelijana.

Yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa mahdollistaa tapahtuman järjestämisen monelta osin kaupungin tarjotessa mm. itse reitin tapahtumalle.  Yhteistyö on jatkunut jo vuosia ja tänä vuonna järjestetään jo 23. Vantaan Maraton.

Kestävyysjuoksija Sanna Kullberg kertoo Vantaan Maratonin reitin parhaat puolet

2016-05-11

Kestävyysjuoksija Sanna Kullberg kertoo Vantaan Maratonin reitin parhaat puolet. Mukana Tommi Evilän tähdittämää tunnelmapalaa vuodelta 2015. Maratonilla nähdään usein perinteisten juoksijoiden lisäksi erikoisuuksia, kuten takaperinjuoksijoita. Tyyli on vapaa. Katso Elixir TV:n klippi!

Valmistaudu Vantaan Maratonille juoksukouluissa

2016-04-01
Vantaan Maratonille valmistautuminen onnistuu hyvin juoksukouluissa!
Juoksukoulut starttaavat huhtikuussa!

Länsi-Vantaalla Juoksukoulu Startti alkaa 13.4. Myyrmäessä.
Kts. lisää: www.vantaansalamat.fi/FI/juoksukoulut

Itä-Vantaalla Juoksukoulu - Pitkä alkaa 18.4. Tikkurilassa.
Kts. lisää: www.ku-58.fi/kuntoliikunta-yli-12v/juoksukoulu-pitka-2016/

Vantaan Maratonin uuden www-sivut avattu!

2016-02-19
Vantaan Maratonin www-sivut ovat kokeneet ilmeen uudistuksen. Samalla sivujen osoite on muuttunut fi-päätteiseksi, samoin kuin sähköpostiosoitteet.

Uusi sarjoja naisille

2016-01-26
Vuoden 2016 Vantaan Maratonille lisätään paljon kysyttyjä naisten sarjoja sekä täysmaratonille, että 1/2-maratonille. Jatkosssa juostaan samat sarjat sekä miesten, että naisten osalta.