Ohjeita juoksijoille


Numeroiden nouto:


Numerot noudetaan kisakansliasta, joka sijaitsee Tikkurilan urheilupuiston urheilutalossa - Trio Sport Center - (Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa). Kisakanslia sijaitsee lähtö- ja maalialueen vieressä. 


Kisakanslia on auki seuraavasti:
pe 12.10. klo 17.00 - 20.00
la  13.10. klo 8.30 - 17.30

Katso oma juoksunumerosi juoksunumerolistalta etukäteen (listat näkyvillä myös kisakansliassa). Nimet ovat listalla sarjoittain.
Viestijoukkueet löytyvät täältä.

Numerot noudetaan itsenäisesti henkilökunnan opastamana "numeronarulta". Mikäli et löydä omaa nimeäsi julkaistavalta listalta tai olet jälki-ilmoittautunut,  voit noutaa numerosi erilliseltä pöydältä henkilökunnalta. Otathan maksukuitin tässä tapauksessa mukaan. Kysy tarvittaessa apua henkilökunnalta.

Viestijoukkueiden numerot noudetaan erilliseltä pöydältä henkilökunnalta. Koko joukkueen numerot noudetaan samalla kerralla.


Jälki-ilmoittautuminen tai matkan vaihtaminen
:

Jälki-ilmoittautuminen kisatoimistossa lauantaina klo 8.30 alkaen.
Jälki-ilmoittautuvat täyttävät tietonsa erilliseen ilmoittautumislomakkeeseen ennen jälki-ilmoittautumista. Huom! Jälki-ilmoittautuminen kisapäivänä jälki-ilmoittautumishintaan.

Matkaa vaihtavat hakevat alkuperäisen juoksunumeronsa "numeronarulta" ja tulevat numeron kanssa matkanvaihtopisteeseen, jossa numero kirjataan uudelle matkalle. Pidemmälle matkalle vaihtavat maksavat hintaerotuksen käteisellä matkaa vaihdettaessa. Lyhyemmälle matkalle vaihtaville hintaerotusta ei korvata.


Kisakanslia:


Kisakanslia sijaitsee Tikkurilan urheilupuiston Trio Sport Centerin (Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa) liikuntasalissa.

Kisakanslia on auki seuraavasti:
pe 12.10. klo 17.00-20.00
la  13.10. klo 8.30-17.30

Kisakansliasta voit noutaa juoksunumerosi (kts. myös kohta "Numeroiden nouto") ja paikalla on myös mm. varustemyyjiä.


Lähtö- ja maalialue:

Lähtö ja maali sijaitsevat Tikkurilan urheilupuistossa urheilutalon edustalla
(Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa). Reitistä lisää täällä.
Tutustu kilpailukeskuksen karttaan.


Parkkipaikat:

Parkkipaikkoja on alueella rajallinen määrä. Maratoonareille on varattu parkkipaikkoja Tikkurilan urheilupuiston hiekkakentältä. Kauempana käytettävissä ovat kaupungin yleiset parkkipaikat eli esim. Tikkurilan aseman paikoitusalue. Juna-asemalta kävelymatkaa tulee n. 1,2 km.
Katso kartasta paikoitusalueet.


Pukuhuoneet:

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat urheilutalossa alakerrassa. Lisäksi naisten käytössä sauna Hotelli Tikkurilan tiloissa samassa rakennuksessa ja miesten käytössä sauna hiekkakentän laidalla olevassa pukuhuonetilassa. Saunat ovat päällä klo 14-18.


Varustesäilytys:

Ilmainen valvottu säilytystila sijaitsee urheilutalossa kisatoimiston vieressä.


Maksimiaika:

Vuoden 2018 maratonilla aikaraja on 6 h.


Ajanotto:

Ajanotosta ja tulospalvelusta vastaa Result Service Finland Oy ja T:mi Kokkens.
Vuoden 2018 tulospalvelu löytyy osoitteesta http://resultservice.fi/2018/vantaa/
Kilpailussa käytetään RFID tunnistimiin perustuvaa elektronista ajanottoa. Aika tulee sekä netto- (starttilinjan ylityksestä maaliviivan ylitykseen) että bruttoaikana (lähtölaukauksen pamahduksesta maaliviivan ylitykseen).
Ajanotto-chip on kiinni juoksunumerossa. Juoksunumeron on oltava näkyvissä koko kilpailun ajan juoksijan etupuolelle kiinnitettynä. Juoksunumeroa ei saa peittää ajanottopisteissä (lähtö, väliaikapisteet, maali).
Juoksunumeroa ei tarvitse palauttaa järjestäjille.
Tuloksiiin liittyvät tiedustelut tulos.palaute@gmail.com tai 0400-550 801.


Viestijuoksu:

Viestijoukkueiden numerot noudetaan erilliseltä pöydältä henkilökunnalta. Koko joukkueen numerot noudetaan samalla kerralla. Viestijoukkueet täällä.

Viestijuoksun ensimmäinen juoksija lähtee matkaan normaalissa maratonlähdössä. Viestivaihdot tapahtuvat uimahallin edustalla. Mitalit jaetaan vaihtopaikalla osuutensa päättäneille juoksijoille ja viestin viimeiselle juoksijalle normaalisti maalissa.

Huom! Osuuden jälkeen poistathan oman juoksunumerosi, jotta se ei aiheuta turhia väliaikasykäyksiä kontrollipisteissä. Älä myöskään juokse ennen omaa osuuttasi väliaikapisteen tai maalin läheisyydessä välttääksesi ylimääräisiä väliaikoja, jotka numerossasi oleva lähetin aiheuttaa (joukkueen kaikilla juoksijoilla on samannumeroinen ajanottochip numerossaan).


Huolto:

Huoltopisteitä on kolme joka kierroksella sekä maalipaikalla (3,5 km Niittytie; 7,0 km Angervotie ja 10,5 km kisakeskus). Huoltopisteillä on tarjolla Squeezy Energy Drink appelsiini -urheilujuomaa ja vettä sekä maustekurkkua ja banaania. Maalin huoltopisteessä on lisäksi tarjolla Squeezy -palautuspatukka, leipää, juustoa ja jogurttia.

Jokaisen kierroksen lopussa (n. 10 km välein), n. 200 m ennen 3. huoltopistettä on tarjolla yksi (1) Squeezy Energy -geeli. Makuja on useita, mutta sitä ei voi valita.

Juoksun jälkeen pyritään juoksijoille tarjoamaan pullakahvit kisakanslian aulassa.

Omat juomat on toimitettava kisatoimistoon tavarasäilytyksen viereen niille varattuihin laatikoihin 1 h ennen lähtöä hyvin merkittyinä. Juomien järjestys kaikilla juoma-asemilla on: omat juomat - urheilujuoma - vesi.

WC:t sijaitsevat kaikkien huoltopisteiden yhteydessä sekä lähtöalueella. WC:t myös urheilutalolla yläkerrassa sekä alakerrassa pukuhuoneissa.


Jänikset:

Tapahtumajärjestäjän puolesta matkalla juoksee jäniksiä, jotka auttavat muita juoksijoita saavuttamaan oman tavoiteaikansa. Täysmaratonilla jänikset juoksevat tavoiteaikoihin
3:00 h, 3:30 h, 3:45 h, 4:05 h ja 4:15 h.

1/2-maratonilla tavoiteajat ovat 1:40 h, 1:50 h, 2:00 h ja 2:15 h.

Jänikset löydät lähdössä Vantaan Maraton -paita päällä ja numerolapussa selässä lukee tavoiteaika.


Mitali ja palkinnot:

Kaikki maaliin tulleet saavat Vantaan Maraton -mitalin, viestijuoksun joukkueen jäsenet saavat mitalin tullessaan vaihtoon. Kaikissa sarjoissa (myös 1/4-maraton) palkitaan kolme parasta esinepalkinnoilla tai lahjakorteilla. Palkintojen jako suoritetaan urheilutalossa kisan jälkeen klo 14.30 alkaen. Kaikkien ennakkoon ilmoittautuneiden kesken on jaossa myös runsaasti arvontapalkintoja, jotka arvotaan juoksun aikana ja ne voi lunastaa juoksunumeroa vastaan kisatoimistosta urheiluhallista.


Tuotteiden myynti:

Kisakansliassa sijaitsee yhteistyökumppaneiden myyntipisteitä.


Hierontaa:

Kisatoimistossa Rela-hierojat hierovat osallistujia ennen ja jälkeen juoksun.


Osallistumisen peruutus:

Osallistumista ei voi perua tai siirtää toiselle henkilölle, eikä osallistumismaksuja palauteta. Sairastapauksissa kisajärjestäjille toimitettua lääkärintodistusta vastaan voidaan osallistuminen siirtää seuraavaan vuoteen. Siirto seuraavaan vuoteen on mahdollista yhden kerran. Lääkärintodistus tulee toimittaa etukäteen, kisapaikalla tai välittömästi kisan jälkeisellä viikolla. Lue lisää mitä tehdä mikäli sairastut.


Vakuutus:

Jokainen juoksija juoksee omalla vastuullaan ja huolehtii siitä, että tapaturmavakuutus on kunnossa mahdollisten ongelmatilanteiden varalla.


Kuvien käyttö:

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Vantaan Maraton -tapahtumassa ottamilleen kuville.


Ensiapu:

Maalialueella on SPR:n ensiapuryhmä.


Keskeytys:

Mikäli joudut keskeyttämään kisan, ilmoittaudu lähimmälle toimitsijalle tai huoltopisteelle. Huoltopisteeltä järjestetään tarvittaessa kuljetus kisakeskukseen. Ilmoita keskeytyksestä myös järjestäjän edustajalle kisatoimistoon tai info-pisteeseen kisakeskuksessa.


Tapahtuman yleisiä sääntöjä:

Henkilöt, jotka eivät ole kilpailussa kilpailijoina mukana, eivät saa avustaa juoksijoita millään tavalla esimerkiksi juoksemalla vastatuuliosuudella tuulenhalkojana tai ajamalla pyörällä juoksijoiden edessä tai joukossa. Mikäli tällaista havaitaan, on järjestäjällä oikeus sulkea hyötyä saanut kilpailija kilpailusta.


Majoitus:

Vantaan Maratonin virallinen majoittaja on Original Sokos Hotel Vantaa (Hertaksentie 2, 01300 Vantaa) . Hotelli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Tikkurilan juna-aseman vieressä ja kävelymatkan päässä lähtö- ja maalialueelta.
Lue lisää.


Sauna:

Original Sokos Hotel Vantaassa majoittuville sauna hotellilla (tarkista saunan aukioloajat hotellilta).


Vantaan Maraton "After party":

Maratonin "Aftern party" Original Sokos Hotel Vantaan Hertas Pubissa klo 20.00 alkaen.