Ohjeita juoksijoille

Ohjeita juoksijoille – Vantaan Maraton 2024

 

Kisakanslia:

Kisakanslia sijaitsee Tikkurilan urheilupuiston (Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa) liikuntasalissa.

Kisakanslia on auki seuraavasti:
pe 11.10. klo 17.30 - 20.00
la 12.10. klo 8.30 - 17.30

Kisakansliasta voit noutaa juoksunumerosi (kts. myös kohta "Numeroiden nouto") ja paikalla on myös mm. varustemyyjiä.


Numeroiden nouto:

Numerot noudetaan kisakansliasta Urheilutalosta (sijaitsee lähtö- ja maalialueen vieressä).


Nimet ovat listoilla sarjoittain, listat näkyvillä myös kisakansliassa.

Numerot noudetaan itsenäisesti henkilökunnan opastamana "numeronarulta". Mikäli et löydä omaa nimeäsi julkaistavalta listalta tai olet jälki-ilmoittautunut, voit noutaa numerosi erillisestä pisteestä henkilökunnalta. Otathan maksukuitin tässä tapauksessa mukaan.

Nimilistat löytyvät aakkos-/numerojärjestyksessä niiden osalta, joiden ilmoittautuminen on tehty
2.10. mennessä. Tämä jälkeen ilmoittautuneiden numerot eivät ole aakkosten mukaisessa järjestyksessä vaan numerojärjestyksessä numerosarjan lopussa. Kysy tarvittaessa apua henkilökunnalta.

Viestijoukkueiden numerot noudetaan erillisestä pisteestä henkilökunnalta. Koko joukkueen numerot noudetaan samalla kerralla.
 


Jälki-ilmoittautuminen tai matkan vaihtaminen:

Jälki-ilmoittautuminen kisatoimistossa perjantaina kanslian aukioloaikana klo 17.30 - 20.00 sekä lauantaina klo 8.30 alkaen.

Jälki-ilmoittautuvat täyttävät tietonsa erilliseen ilmoittautumislomakkeeseen ennen jälki-ilmoittautumista. Huom! Jälki-ilmoittautuminen kisapäivänä ja edellisenä päivänä jälki-ilmoittautumishintaan. Järjestäjät voivat joutua rajoittamaan jälki-ilmoittautumisosallistujamäärää. Siksi toivomme ennakkoilmoittautumista tapahtumaan.

Matkaa vaihtavat hakevat alkuperäisen juoksunumeronsa "numeronarulta" ja tulevat numeron kanssa matkanvaihtopisteeseen, jossa numero kirjataan uudelle matkalle. Pidemmälle matkalle vaihtavat maksavat hintaerotuksen matkaa vaihdettaessa. Lyhyemmälle matkalle vaihtaville hintaerotusta ei korvata. Käytössä maksupääte, mutta varaathan mukaasi myös käteistä.


Lähtö- ja maalialue:

Lähtö ja maali sijaitsevat Tikkurilan urheilupuistossa urheilutalon edustalla (Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa). Reitistä lisää 
täällä.
Tutustu kilpailukeskuksen 
karttaan.


Aikataulu :

8.30 Kisakanslia avautuu

10.00 Oma juomat viimeistään toimitettuna klo 11.00 lähtöjen osalta

11.00 Vantaan Energia Maratonin ja Renta Maratonviestin lähtö

11.15 Maantiekympin lähtö

13.00 Oma juomat viimeistään toimitettuna klo 14.00 lähdön osalta

14.00  Vantaan Sanomat 1/2-maratonin lähtö

17.30 Kisakanslia sulkeutuu

Palkintojenjaot suoritetaan mahdollisimman pian eri sarjojen kärkijuoksijoiden maaliintulojen jälkeen. Ensimmäinen palkintojenjako, maantiekymppi 12:30, Maratonin osalta on klo 14.15.

ja ¼-maratonin palkinnot jaetaan klo 16.00 alkaen.Parkkipaikat:

Parkkipaikkoja on alueella rajallinen määrä. Maratoonareille on varattu parkkipaikkoja Tikkurilan urheilupuiston hiekkakentältä. Kauempana käytettävissä ovat kaupungin yleiset parkkipaikat eli esim. Tikkurilan aseman paikoitusalue. Juna-asemalta kävelymatkaa tulee n. 1,2 km. Katso kartasta 
paikoitusalueet.


Pukuhuoneet:

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat urheilutalossa alakerrassa. Lisäpukuhuoneet (yksi miehille ja yksi naisille) ovat hiekkakentän parkkipaikan vieressä noin 300 metrin päässä kisakeskuksesta. Valitettavasti tänä vuonna emme pääse Tikkurilan uimahallille toisen tapahtuman vuoksi!


Varustesäilytys:

Ilmainen valvottu säilytystila sijaitsee urheilutalossa kisatoimiston vieressä.


Maksimiaika:

Vuoden 2024 maratonilla aikaraja on 6 h.


Ajanotto:

Ajanotosta ja tulospalvelusta vastaa Result Service Finland Oy ja T:mi Kokkens. Kilpailussa käytetään RFID tunnistimiin perustuvaa elektronista ajanottoa. Aika tulee sekä netto- (starttilinjan ylityksestä maaliviivan ylitykseen) että bruttoaikana (lähtölaukauksen pamahduksesta maaliviivan ylitykseen).

Ajanotto tagi on kiinni juoksunumerossa. Juoksunumeron on oltava näkyvissä koko kilpailun ajan juoksijan etupuolelle kiinnitettynä. Juoksunumeroa ei saa peittää ajanottopisteissä (lähtö, väliaikapisteet, maali).

Juoksunumeroa ei tarvitse palauttaa järjestäjille.


Tuloksiin liittyvät tiedustelut: tulos.palaute@gmail.com tai 0400-550 801.


Viestijuoksu:

Viestijuoksussa pitää olla neljä eri juoksijaa. Nuorten viestissä kahdeksan juoksijaa.

Viestijoukkueiden numerot noudetaan erillisestä pisteestä henkilökunnalta kisakansliasta. Koko joukkueen numerot noudetaan samalla kerralla.

Viestijuoksun ensimmäinen juoksija lähtee matkaan normaalissa maratonlähdössä. Viestivaihdot tapahtuvat uimahallin edustalla. Mitalit jaetaan vaihtopaikalla osuutensa päättäneille juoksijoille ja viestin viimeiselle juoksijalle normaalisti maalissa.

HUOM! Viestijuoksussa käytetään tänä vuonna viestikapulaa, jossa on ajanotto tagi. Eli kapula on kuljetettava mukana lähdöstä maaliin.


Huolto:


Huoltopisteitä on kolme joka kierroksella sekä maalipaikalla (3,5 km Niittytie; 7,0 km Angervotie ja 10,5 km kisakeskus).

Omat juomat on toimitettava kisatoimistoon tavarasäilytyksen viereen niille varattuihin laatikoihin 1 h ennen lähtöä omalla kilpailunumerolla merkittynä.

Juomien järjestys kaikilla juoma-asemilla on:  omat juomat - 1. SM, 2 SAUL SM, 3. Vantaan Maraton urheilujuoma - vesi - banaani + suolakurkku.

Vantaan Maratonin vuonna 2023 tarjoamat Squeezyn urheilujuomat ja geelit:

Urheilujuomana appelsiinin makuinen juoma.

Geelit vadelma, appelsiini-persikka, lemon


WC:t sijaitsevat kaikkien huoltopisteiden yhteydessä sekä lähtöalueella. WC:t myös urheilutalolla yläkerrassa sekä alakerrassa pukuhuoneissa.

Juoksijoille jaetaan maaliin tultua huoltopisteellä eväspussi.

Juoksijoille on tarjolla pullakahvit urheiluhallissa laukkusäilytyksen vieressä.


Jänikset:

Tapahtumajärjestäjän puolesta matkalla juoksee jäniksiä, jotka auttavat muita juoksijoita saavuttamaan oman tavoiteaikansa. Kisajärjestäjien puolesta Vantaalla on vuonna 2023 seuraavat jänikset: Puolimaraton 1:20, 1:40, 1:50, 2:00, 2:15.ja 2:30 Maratonilla ei jäniksiä vuonna 2023, koska on SM-kilpailu.  

Mitali ja palkinnot:


Kaikki maaliin tulleet saavat Vantaan Maraton -mitalin maalihuollon yhteydessä. Kaikissa matkoilla olevissa kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta esinepalkinnoilla tai lahjakorteilla. SM-maratoonarit ovat mukana myös Vantaan Maratonilla. Palkinnot jaetaan sään salliessa ulkona aivan maalipaikan läheisyydessä tai sateisella säällä urheiluhallissa. Asiasta kuulutetaan kisapaikalla.


Radiotaajuus:

Vantaan Maraton kuuluu tapatumapäivänä kaikkialla reitin varrella taajuudella 92,2 MhZ.
Seuraa päivän tapahtumia radiosta.


Tuotteiden myynti:

Kisakansliassa / ulkona sijaitsee yhteistyökumppaneiden myyntipisteitä.


Osallistumisen peruutus:

Osallistumista ei voi perua tai siirtää toiselle henkilölle, eikä osallistumismaksuja palauteta. Sairastapauksissa kisajärjestäjille toimitettua lääkärintodistusta vastaan voidaan osallistuminen siirtää seuraavaan vuoteen. Siirto seuraavaan vuoteen on mahdollista yhden kerran. Lääkärintodistus tulee toimittaa etukäteen, kisapaikalla tai välittömästi kisan jälkeisellä viikolla.

Lue lisää mitä tehdä mikäli sairastut.


Vakuutus:

Jokainen juoksija juoksee omalla vastuullaan ja huolehtii siitä, että tapaturmavakuutus on kunnossa mahdollisten ongelmatilanteiden varalla.


Kuvien käyttö:

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Vantaan Maraton -tapahtumassa ottamilleen kuville.


Ensiapu:

Maalialueella on SPR:n ensiapuryhmä.


Keskeytys:

Mikäli joudut keskeyttämään kisan, ilmoittaudu lähimmälle toimitsijalle tai huoltopisteelle. Huoltopisteeltä järjestetään tarvittaessa kuljetus kisakeskukseen. Ilmoita keskeytyksestä myös järjestäjän edustajalle kisatoimistoon tai info-pisteeseen kisakeskuksessa.


Tapahtuman yleisiä sääntöjä:

Henkilöt, jotka eivät ole kilpailussa kilpailijoina mukana, eivät saa avustaa juoksijoita millään tavalla esimerkiksi juoksemalla vastatuuliosuudella tuulenhalkojana tai ajamalla pyörällä juoksijoiden edessä tai joukossa. Mikäli tällaista havaitaan, on järjestäjällä oikeus sulkea hyötyä saanut kilpailija kilpailusta.


Majoitus:

Vantaan Maratonin virallinen majoittaja on Hotelli Tikkurila (Läntinen Valkoisenlähteentie 52, 01300 Vantaa). Hotelli sijaitsee kilpailukeskuksen kanssa Tikkurilan urheilutalossa. Lisäksi muita hotelleja yöpymiseen löytyy Vantaan ja Helsingin alueelta runsaasti. 
Lue lisää.


Ruokailu:

Urheilutalon kahvila palvelee suolaisilla ja makeilla kahvila- ja ravintolatuotteilla. Ulkona makkaramyynti.